Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο "Ρομπέν" των χάκερ!..O 13χρόνος Έλληνας που είχε διαλύσει τα συστήματα ασφαλείας!!!

Την ίδια ώρα που οι συμμαθητές του προσπαθούσαν να λύσουν τις πρώτες τους μαθηματικές εξισώσεις, ένας 13χρονος Έλληνας έσπαγε τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πραγματοποιούσε εισβολές σε μεγάλους οργανισμούς, υπουργεία και τραπεζικά συστήματα.

Σε αντίθεση με τους χάκερ όμως, ο μαθητής του γυμνασίου, που όλοι τον αποκαλούν «Ρομπέν», ενημέρωνε τους υπεύθυνους των εταιρειών για τις επιθέσεις, ενώ παράλληλα τους κατεύθυνε για τα επιπλέον μέτρα που θα έπρεπε να πάρουν προκειμένου να θωρακίσουν τα συστήματά τους και να αποτρέψουν παρόμοιες μελλοντικές επισκέψεις.

Ο αμούστακος χακεράς, ο οποίος με τις επιδόσεις του έχει μαγέψει τους καθηγητές του στο σχολείο, είναι μέλος της «Greek Ηacking Scene», που όπως δηλώνει εκπροσωπεί τους διάσημους Αnonymous στη χώρα μας. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα.

Μόνο σε διάστημα έξι μηνών μπούκαραν στην ιστοσελίδα της Βουλής, του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε οργανισμούς αλλά και σε τράπεζες που εδρεύουν στη χώρα μας.


Ο 13χρονος μαθητής γυμνασίου της Αθήνας, που εντοπίστηκε ύστερα από έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του, δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου. Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso» ο 13χρονος μέσα σε μόλις έναν χρόνο κατάφερε να γίνει διάσημος στην Ευρώπη και όχι μόνο, καθώς ήταν σε θέση να κάνει σκόνη τα συστήματα ασφάλειας διεθνών τραπεζών αλλά και πολυεθνικών εταιρειών.

Οπως όμως αποδείχτηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πιτσιρικάς αποτελούσε την φωτεινή πλευρά των χάκερ καθώς λειτουργούσε ως «Ρομπέν των υπολογιστών», καθώς όταν κατάφερε να σπάσει την ασφάλεια των διαδικτυακών συστημάτων τραπεζών, εταιρειών, ακόμα και ευρωπαϊκών οργανισμών Διοίκησης, ενημέρωνε αμέσως τον υπεύθυνο ασφάλειας για τα τρωτά σημεία του συστήματος που ο ίδιος είχε εντοπίσει και τελικά διαλύσει.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, ο 13χρονος ανήκει την ομάδα «Greek Hacking Scene». Πρόκειται για την ομάδα των Ελλήνων χάκερ που είχαν «χτυπήσει» σταδιακά μέσα σε διάστημα έξι μηνών δεκάδες ιστοσελίδες υπουργείων, οργανισμών, τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα καθώς και την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. Η ταυτοποίηση των ηλεκτρονικών ιχνών του 13χρονου πραγματοποιήθηκε χθες, έπειτα από ειδικές ψηφιακές έρευνες, αλλά και ηλεκτρονική καταγγελία, της οποίας αποδέκτης έγινε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οταν πια οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας βρέθηκαν μπροστά στον ανήλικο χάκερ δεν πίστευαν στα μάτια τους πόσο μάλλον ότι αυτό το αμούστακο παιδί που ακόμα δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο, ανήκει στην ομάδα των χάκερ που είχε αναστατώσει τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς «διέλυαν» τα προχωρημένα συστήματα ασφάλειας υπουργείων, τραπεζών ακόμα και της Ελληνικής Βουλής.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον υπολογιστή του πιτσιρικά, διαπίστωσαν παράλληλα πως είχε αναπτύξει μια δική του τεχνική ώστε να υποκλέπτει κωδικούς χρηστών του Facebook και να διαχειρίζεται εν αγνοία τους τα προφίλ τους. Παράλληλα, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους γονείς του αμούστακου χάκερ για τη δραστηριότητα του γιου τους, ώστε να φροντίσουν για τη νομική του κάλυψη, καθώς η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Συνολικά οι αστυνομικοί της Δίωξης έχουν καταφέρει να εντοπίσουν και να σχηματίσουν δικογραφίες σε βάρος έξι νεαρών χάκερ που συμμετείχαν στην ομάδα που πραγματοποιούσε τις «καταδρομικές» εισβολές σε ιστοσελίδες υπουργείων και οργανισμών.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ
espresso
Eglimatikotita

newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου