Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γιατί Μέρκελ και Σόιμπλε πολιτικοποιούν τον αγώνα Γερμανία – Ελλάδα


Η «μάχη» ξεκίνησε εκτός γηπέδου...

Χαμηλούς τόνους εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Γερμανίας με την Ελλάδα για τα προημιτελικά του Euro 2012 κρατούν οι Έλληνες διεθνείς, φαίνεται όμως ότι οι Γερμανοί έχουν επιδοθεί σε μια συστηματική προσπάθεια να «δυναμιτίσουν» το κλίμα με το «έτσι θέλω».

Την ώρα λοιπόν που τα μέλη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επιχειρούν καθημερινά, με τις δηλώσεις τους, να αποσυνδέσουν το ποδόσφαιρο από την πολιτική, οι Γερμανοί προσδίδουν στην αναμέτρηση και σαφείς πολιτικές διαστάσεις.


Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει από μόνο του το γεγονός ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Πολωνού πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ, θα μεταβεί στο Γκντανσκ και θα παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο παιχνίδι, καλώντας μάλιστα «εμμέσως» και το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, να πράξει το ίδιο. Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Από τη δική του πλευρά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit και ερωτηθείς σχετικά, δεν αρνείται να προβλέψει ότι το σκορ της αναμέτρησης της Παρασκευής θα είναι 3-1, φυσικά υπέρ των «πάντσερ».


Ο κ. Σόιμπλε σπεύδει πάντως να προσθέσει ότι η ελληνική ομάδα «έπαιξε φανταστικά εναντίον της Ρωσίας» και εκτιμά ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Διαβάστε περισσότερα
εδώ

Από το «παζάρι», τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει και η «αλεπού» Bild. Η γνωστή για τα ανθελληνικά της δημοσιεύματα, λαϊκή εφημερίδα της Γερμανίας, σε ένα ρεπορτάζ πιο «κίτρινο» από ποτέ, παρακολουθεί και καταγράφει λεπτό προς λεπτό ένα τυπικό 24ωρο των Ελλήνων διεθνών στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η «γαλανόλευκη» αποστολή, παρουσιάζοντας τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος ως μια παρέα που, το μόνο που κάνει όλη μέρα, είναι «να βρίζει, να καπνίζει και να τραγουδάει»! Δείτε περισσότερα
εδώ

Μειωμένες βάρδιες σε εργοστάσια της Γερμανίας


Ποδόσφαιρο-εργασία 1-0, τουλάχιστον στη Γερμανία, όπου όλες οι βάρδιες στην αυτοκινητοβιομηχανία της Volkswagen θα μειωθούν, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον αγώνα εναντίον της Ελλάδας.


Έτσι, η τελευταία βάρδια θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα και όχι στις 21:00, όπως είναι το κανονικό ωράριο. Την ίδια απόφαση έλαβε και η Opel για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο στο Ρούσελχαϊμ, ενώ η Daimler άφησε την ευθύνη της απόφασης στον υπεύθυνο κάθε εγκατάστασης.


Στη BMW, αντίθετα, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν κανονικά στον προημιτελικό



πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου