Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα τρίτα του γενέθλια

Σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου, συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από την μέρα που κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων το νέου Μουσείου Ακροπόλεως.

Αυτή η ημέρα, μία από τις σημαντικές επετείους του Ελληνικού Πολιτισμού, γιορτάζεται στους χώρους του μουσείου με ανοιχτή πρόσκληση που δεν είναι φειδωλή στο χρόνο.


Συγκεκριμένα, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στις αίθουσες με τα αρχαία αριστουργήματα της τέχνης μικρά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες. Που θα  προσφέρουν στους επισκέπτες  ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην αναγέννηση, το  μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά  έργα του 20ού αιώνα. Πρόκειται για τους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα:  Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.


Η κεντρική στιγμή του εορτασμού, στις 8:30 το βράδυ όταν στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική δημιουργία. Συγκεκριμένα η  Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει Δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos. Μία ώρα μετά στο προαύλιο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσουν έργα Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.


Οι χώροι του μουσείου και το εστιατόριο θα είναι ανοιχτοί για το κοινό έως τα μεσάνυχτα. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο για όλους τους επισκέπτες  (3 ευρώ). Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από τα Μουσικά Σύνολα και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. 

πηγή : protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου