Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θέλεις να κάνεις παιδιά; Κόψε το τσιγάρο

Οι άνδρες που καπνίζουν «κληροδοτούν» στα παιδιά τους DNA με βλάβες, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο γενετικών μεταλλάξεων, που με τη σειρά τους σχετίζονται με την αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης ορισμένων νόσων, όπως οι νεοπλασίες, υποστηρίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Bradford.

Στην έρευνά τους, οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα βλάπτει το DNA και αυτά τα φθαρμένα γονίδια μπορεί να «περάσουν» στο γενετικό υλικό του παιδιού.


Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Dr Diana Anderson, οι άνδρες που επιθυμούν να κάνουν οικογένεια καλό είναι να κόψουν το κάπνισμα για μια περίοδο 12 εβδομάδων πριν τη σύλληψη.


Καλό είναι επίσης να περιορίσουν και το τσάι μια και, σύμφωνα με άλλη πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, οι άνδρες που καταναλώνουν πολύ τσάι, επτά ή περισσότερα φλιτζάνια καθημερινά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη.


Πρόκειται για μια έρευνα που βασίστηκε στην παρακολούθηση 6.000 ανδρών επί τέσσερις δεκαετίες και τα συμπεράσματά της έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση τσαγιού έχει αντικαρκινική δράση.


Πηγή: madata.gr από vita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου