Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

26 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

του Γιάννη Δαραβίγκα Ούτε σήμερα έγινε μια μικρή έστω εξαίρεση. Όλα τα ΜΜΕ ήταν απασχολημένα με την κατάσταση της υγείας τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του... παρ΄ ολίγον υπουργού των οικονομικών.

Δεν χώρεσε κάπου ένα μονόστηλο αφιέρωμα στην υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας, κυρίως νέων, που είναι άρρωστοι βαριά, εδώ και χρόνια, αλλά και εκείνων που θα προσβληθούν από την καταραμένη αρρώστια, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ.

Ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 26η Ιουνίου ως ημέρα παγκόσμιας πάλης κατά των ναρκωτικών, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης πολιτών και κρατών, απέναντι στο άκρως περίπλοκο αυτό πρόβλημα.


Τα ναρκωτικά ήταν, είναι και δυστυχώς θα εξακολουθούν να είναι πηγή προβλημάτων που πλήττουν την Υγεία αλλά και την κοινωνία.

Όμως η Ελληνική πολιτεία, σταθερή στις προτεραιότητές της, αδιαφόρησε, όπως άλλωστε αδιαφορεί εδώ και πολλά χρόνια.

Τα ΜΜΕ προτίμησαν να ασχοληθούν, όπως κάνουν κάθε μέρα, με την παραπολιτική, το κουτσομπολιό, τις «ειδήσεις» που είναι πάντα οι ίδιες, για να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά συμφέροντα και τις οικονομικές επιδιώξεις τους.

Για τα ναρκωτικά όμως, κουβέντα.

Δεν είμαι βεβαίως ούτε ρομαντικός, ούτε αφελής να πιστεύω ότι η αναφορά στην αρρώστια των συγχρόνων κοινωνιών, στα ναρκωτικά, μια φορά το χρόνο επ΄ ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας, έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Η μάχη κατά των ναρκωτικών από τους γονείς, τους συγγενείς τους φίλους, αλλά και από τους ίδιους τους χρήστες είναι καθημερινή και διαρκεί 24 ώρες.


Όμως η αδιαφορία του κράτους, αλλά και της κακώς λεγόμενης τέταρτης εξουσίας, των ΜΜΕ, είναι ενδεικτική του έργου αλλά και των προθέσεών τους για την καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Κρίμα...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ


Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα 


πηγή : tromaktiko.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου