Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το 13,1% των μαθητών εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνουν ότι το 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει πρόωρα το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 13,5%. Η Ελλάδα με βάσει τη στρατηγική «Ευρώπη 2020» έχει δεσμευτεί να μειώσει το ποσοστό της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης στο 10%.

Η επίτροπος για θέματα Εκπαίδευσης Κα Βασιλείου υποστήριξε την ανάγκη λήψης μέτρων για την καταπολέμηση και μείωση του μέσου όρου και υπογράμμισε ότι συχνά λείπει μια ισορροπημένη και συνεκτική προσέγγιση από τα κράτη μέλη για την αντιμετώπισή του.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των κρατών μελών έχει ξεκινήσει και συνεχίζει την χαρτογράφηση και ανάλυση των υφιστάμενων συστημάτων με στόχο την διατύπωση συστάσεων προς τους υπευθύνους χάραξης πολιτικής και στην παροχή ενός εγχειριδίου ορθών πρακτικών.

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γ. Παπανικολάου μετά από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση, «ανάμεσα σε πολλές άλλες ιστορικές προκλήσεις» αναλαμβάνει και την ευθύνη να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παιδιών που δεν καταφέρνουν να τελειώσουν το σχολείο.

Επισήμανε ακόμη ότι η στήριξη της εκπαίδευσης και η επένδυση στην νέα γενιά αποτελούν «την πιο ασφαλή επιλογή για την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και για την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και ευημερίας».
 

πηγή : newsnow.gr & TreloKouneli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου