Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σάντος: «Είναι καλό που ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ»

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον προημιτελικό μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας και ο Φερνάντο Σάντος έστειλε το μήνυμα:

«Αν το δούμε ιστορικά, Δαυίδ εναντίον Γολιάθ -όπως είπατε- είναι καλό για μας, καθώς ο Δαυίδ κέρδισε τον Γολιάθ. Οπότε αναλαμβάνω πρόθυμα αυτό τον ρόλο», ήταν η πιο «χτυπητή»  δήλωση για να απαντήσει γελώντας στα προκλητικά γερμανικά δημοσιεύματα:
«Σκέφτομαι τις τακτικές που θα ακολουθήσουμε γι' αυτό καπνίζω»!

Παράλληλα ο Σάντος, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει παράδειγμα για την τωρινή Εθνική εκείνη του 2004, αλλά και να πλέξει το εγκώμιο των «πάντσερ», τονίζοντας ωστόσο πως «Είναι 90 λεπτά και όλα μπορούν να συμβούν»!


Για τον χαρακτηρισμό «καλλιτέχνες ποδοσφαιρικής επιβίωσης» που απέδωσε ο Λεβ στην Εθνική Ελλάδος: «Έχουμε την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας. Η Γερμανία έχει ξεκινήσει σαν φαβορί για όλη τη διοργάνωση. Αν είμαστε καλά, όμως… Είχαμε πει ότι δεν θα έρθουμε για διακοπές. Γι' αυτό θα είμαστε και στο γήπεδο».


 Για το ότι το 2004 κερδίσαμε τους Πορτογάλους με Γερμανό και μήπως ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τους Γερμανούς με Πορτογάλο, λέει: «Ελπίζω να γίνει. Είναι κάτι που δεν το είχα σκεφθεί. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να πω ότι η ομάδα του 2004 είναι παράδειγμα για εμάς».


Για τα γερμανικά δημοσιεύματα: «(Γελάει)… Αλήθεια είναι ότι καπνίζω πολύ. Οταν δεν μου αρέσει, θα το κόψω. Δεν μας ενοχλεί». Για το αν έχει στο μυαλό του την εικόνα να μπαίνει στον τελικό με την Εθνική ομάδα: «Κάθε προπονητής το έχει σκεφτεί».



Για τις καιρικές συνθήκες(σ.σ.: χθες στο Γκντανσκ έβρεχε καταρρακτωδώς και η θερμοκρασία ήταν κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με την «καλοκαιρινή» Βαρσοβία):


«Οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι ότι ο αγωνιστικός χώρος θα είναι βαρύς. Δεν είναι ο κρίσιμος παράγοντας».



Για τον Οζίλ ο Σάντος τόνισε : «Είναι φανταστικός παίκτης… Πολύ ταλαντούχος. Δεν είναι τυχαία στη Ρεάλ και βασικός. Ούτε πως ο κορυφαίος τεχνικός στον κόσμο ο Μουρίνιο λέει ότι είναι το καλύτερο 10άρι. Οχι δεν θα τον μαρκάρουμε μαν-του-μαν. Σας είπα ότι έχουν περάσει οι εποχές αυτές. Αυτό συνέβαινε πριν 40 χρόνια, όταν έπαιζα εγώ μπάλα που μου έλεγαν ακολούθα αυτόν σε όλο το γήπεδο».
Για την πίεση που θα έχει η ελληνική άμυνα στο ματς ο  Σωκράτης Παπασταθόπουλος επεσήμανε:« Πιστεύω πως αν είμαστε καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και όλα θα πάνε καλά».

 
Για τη γερμανική νοοτροπία, την οποία ξέρει λόγω της παρουσίας του στην Bundesliga, ο Φάνης Γκέκας τόνισε: «Δεν έχω να πω πολλά για τη γερμανική νοοτροπία. Την ξέρουμε όλοι, όπως και την ομάδα. Το μόνο που έχω να πω είναι πως θα είναι ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες. Η Γερμανία μπορεί να ήταν από την αρχή το φαβορί, ακόμα και για την κατάκτηση του Euro, ωστόσο αυτό θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στα 90 ή τα 120 λεπτά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου