Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Για τη σημαία και τον κόσμο…»

Αποφασισμένοι να αιφνιδιάσουν τη Γερμανία είναι οι Έλληνες διεθνείς
Αποφασισμένοι να παίξουν για την Ελλάδα κι όλους τους συμπατριώτες τους, δίχως να μπλέκουν το ποδόσφαιρο με την πολιτική, δήλωσαν Κώστας Κατσουράνης και Δημήτρης Σαλπιγγίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού προημιτελικού. «Θα παίξουμε για τη σημαία μας, τους εαυτούς μας και τον κόσμο πίσω μας», τόνισε ο μέσος του Παναθηναϊκού. «Δεν μας απασχολεί η σιγουριά των Γερμανών και δεν μας νοιάζει τι λένε», είπε ο φορ του ΠΑΟΚ.
Κώστας Κατσουράνης: «Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ότι είμαστε μέσα σε αυτές τις ομάδες σημαίνει πάρα πολλά για όλους».
Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να βάλει την πολιτική στο «παιχνίδι». «Εμείς έχουμε έρθει εδώ να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν θα ασχοληθούμε με τα πολιτικά. Έχουμε στο νου μας να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας. Ξέρουμε τι περνά η χώρα μας κι έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτό κατά την περίοδο της κρίσης. Θα παίξουμε για τη σημαία μας, τους εαυτούς μας και τον κόσμο πίσω μας», τόνισε.

Ερωτηθείς για τις διαφορές της Εθνικής από την εποχή του 2004 και μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος, απάντησε: «Η ομάδα έχει πνεύμα αυτοθυσίας. Και οι έντεκα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με αυτό το πνεύμα, ότι όλοι παίζουμε για την ομάδα, έχουμε καταφέρει όσα έχουμε καταφέρει. Δεν είναι ώρα να κάνουμε συγκρίσεις προπονητών. Περάσαμε πολύ καλά με τον κ. Ρεχάγκελ, είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής. Ο κ. Σάντος έχει άλλη φιλοσοφία. Οι παίκτες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, γι’ αυτό συνεχίζουμε να έχουμε επιτυχίες».
Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν ο παίκτης που άλλαξε την ημερομηνία γάμου του το 2004 λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στην Πορτογαλία. Πλέον αυτόν τον… κίνδυνο διατρέχει ο Γιάννης Μανιάτης. «Ο Γιάννης έχει ορίσει την ημερομηνία γάμου του εδώ κι ενάμιση χρόνο. Νομίζω πως είναι δύσκολο να γίνει ο γάμος την 1η Ιουλίου», τόνισε.
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες και πλέον τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ο όμιλός μας ήταν δύσκολος και χάρηκα που τα καταφέραμε».
Σχολιάζοντας τη βεβαιότητα των Γερμανών για την πρόκριση, ο φορ του ΠΑΟΚ είπε: «Στην ομάδα μας υπάρχουν 22 ετοιμοπόλεμοι μαχητές. Το τι λένε στη Γερμανία δεν μας απασχολεί και νομίζω πως δεν ισχύει κιόλας. Η Ελλάδα έφτασε το 2004 στο υψηλότερο σκαλί κι έκτοτε έχει μόνο επιτυχίες. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να περάσουμε στην επόμενη φάση».
Όσο για το αν θεωρεί πως το παιχνίδι αυτό θα είναι το τελευταίο ελληνικό στο Euro 2012, είπε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κανένας στην ομάδα που το πιστεύει αυτό. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ».
Για το πότε πίστεψαν στη νίκη επί της Ρωσίας, είπε: «Όταν μπαίνεις σε ένα ματς, το μόνο που δεν σκέφτεσαι είναι πως θα χάσεις. Δεν υπήρχε κάποιο σημείο που νιώσαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Το πιστεύαμε από την αρχή. Είναι φυσιολογικό η ψυχολογία να ανέβηκε μετά από αυτό το παιχνίδι. Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη κι ελπίζω να παίξει τον ρόλο της για τη συνέχεια των αγώνων».
Σκέψεις για Νίνη
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον Σωτήρη Νίνη στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και να μεταθέσει τον τελευταίο σε θέση σέντερ φορ αντί του Φάνη Γκέκα, φαίνεται πως εξετάζει ο Φερνάντο Σάντος. Στο δίτερμα της χθεσινής προπόνησης ο Πορτογάλος προπονητής δοκίμασε κάτι διαφορετικό σε σχέση με προχθες, όταν έπαιξε ο «Σάλπι» στα δεξιά και ο Γκέκας στην κορυφή της επίθεσης (με τον Γιώργο Σαμαρά σταθερά αριστερά). Μένει να φανεί αν πρόκειται για σκέψη ή για απόφαση.
Στο μεταξύ, φαίνεται να «κλειδώνει» η συμμετοχή του Γρηγόρη Μάκου στο βασικό σχήμα. Ο μέσος της ΑΕΚ θα είναι μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Κώστα Κατσουράνη λίγο μπροστά τους. Η άμυνα θα είναι απαράλλακτη, με Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο σαν στόπερ, αλλά και τους Βασίλη Τοροσίδη και Γιώργο Τζαβέλλα στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα, με τον Μιχάλη Σηφάκη στο τέρμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου