Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Οχτώ μαθήματα ρίχνουν τις βάσεις

Φυσική και Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στις πρώτες θέσεις

Οκτώ μαθήματα με μεγάλα ποσοστά κάτω από τη βάση εμφανίζονται στα πρώτα δείγματα βαθμολογιών από πολλά βαθμολογικά κέντρα της χώρας.

Φυσική και Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις καθώς περίπου 8 στα 10 γραπτά βαθμολογούνται κάτω από 10.

Ο δεύτερος γύρος των Πανελλαδικών Εξετάσεων αρχίζει με την εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων στις 15 και ολοκληρώνεται στις 24 Ιουνίου.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα Νέα, τα βαθμολογικά κέντρα σε όλη τη χώρα έχουν πάρει φωτιά με τη διόρθωση των περίπου 500.000 γραπτών.


 Σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα βαθμολογιών αλλά και τις εκτιμήσεις βαθμολογητών, τα μαθήματα με το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών στην κλίμακα 0-9,9 είναι η Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και τα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Στα μαθήματα αυτά το δείγμα βαθμολογιών που έχουμε στη διάθεσή μας εμφανίζει ότι 83% βαθμολογείται κάτω από τη βάση στη Φυσική, ενώ το ποσοστό στα Μαθηματικά είναι 74%. Μεγάλο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση παρουσιάζεται στα Αρχαία της Θεωρητικής (47%), την Ιστορία της Θεωρητικής (42%), τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (43%), τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας (46%), την Ανάπτυξη Εφαρμογών Τεχνολογικής (46%) και τη Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης (40%).

 Η γενική εικόνα από τα στοιχεία του δείγματος είναι ότι περίπου 50%-55% των υποψηφίων της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης έχουν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης κάτω από τη βάση, ενώ παρόμοια αναμένεται να κινηθεί άνω του 20% της Θετικής Κατεύθυνσης.

Οι εμφανώς χειρότερες επιδόσεις κυρίως στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, τη Γλώσσα Γενικής Παιδείας στην οποία συμμετέχουν οι υποψήφιοι όλων των Κατευθύνσεων και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας την οποία επιλέγει και ένα τμήμα των υποψηφίων της Θετικής Κατεύθυνσης δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα 2ο, 3ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία στα οποία κατευθύνονται οι υποψήφιοι των δύο Κατευθύνσεων θα πιέσουν ακόμη λίγο προς τα κάτω τις συμπιεσμένες από πέρυσι βάσεις εισαγωγής τους.

Ιατρικές, Οδοντιατρικές, Φαρμακευτικές Σχολές, τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής καθώς και τα πολυτεχνικά τμήματα που αποτελούν τις ναυαρχίδες των τριών Επιστημονικών Πεδίων δεν φαίνεται να μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την πίεση.



πηγή : newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου