Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εδωσαν την πρώτη απάντηση σε Πολωνό

«Αγρίεψαν» τα πράγματα μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας για τον μεθαυριανό αγώνα της πρεμιέρας του EURO 2012 κόντρα στην Πολωνία.

Οι διεθνείς ανταποδίδουν το χειροκρότημα στους 800 Πολωνούς και στους 30 Ελληνες που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου στο Λεγκιόνοβο, όπου έγινε η χθεσινή προπόνηση
Αρχικά, η εξουθενωτική πρωινή προπόνηση του Φερνάντο Σάντος που διήρκεσε περίπου δύο ώρες και είχε απ΄ όλα: Ασκήσεις τακτικής, σκληρή κι επίμονη δουλειά στις «στημένες» φάσεις, στις οποίες οι διεθνείς ασχολήθηκαν για 45 λεπτά, και στο τέλος δίτερμα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο ομοσπονδιακός τεχνικός ύψωσε αρκετές φορές τη φωνή του, βλέποντας να μην εκτελούν οι διεθνείς πιστά τις οδηγίες του.

Το απόγευμα, τη σκυτάλη από τον Πορτογάλο προπονητή πήραν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Στέλιος Μαλεζάς, που δεν... σήκωσαν μύγα στο σπαθί τους. Ο κεντρικός οπισθοφύλακας της Σάλκε και ο στόπερ του ΠΑΟΚ, που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, δέχθηκαν μια ερώτηση-επισήμανση από Πολωνό δημοσιογράφο που εμπεριείχε επιθετικό πνεύμα: «Εδώ στην Πολωνία θεωρείστε η πιο βαρετή ομάδα του ομίλου».
Τον λόγο πήρε ο Κυρ. Παπαδόπουλος, που αποκρίθηκε: «Μπορεί να είμαστε η πιο βαρετή ομάδα, βρισκόμαστε όμως συνεχώς σε τελικές φάσεις. Να δούμε τι μπορούν να κάνουν και οι Πολωνοί που θα εμφανιστούν ύστερα από καιρό σε μια τελική φάση Euro και μετά θα μιλήσουμε».
Από την πλευρά του, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ υπογράμμισε: «Στο ποδόσφαιρο δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τι είναι όμορφο και ωραίο και με τέτοιες καλλιτεχνίες. Το πιο ωραίο πράγμα είναι η νίκη. Αν για κάποιους είναι βαρετό δεν με ενδιαφέρει. Εκείνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να πανηγυρίζω επιτυχίες».
Πάντως, σε αντίθεση με τον Πολωνό δημοσιογράφο, οι 800 συμπατριώτες του φίλαθλοι, όπως και οι 30 Ελληνες, που παρακολούθησαν την προπόνηση της «γαλανόλευκης», δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Οι κάτοικοι της περιοχής του Λεγκιόνοβο αποθέωσαν τους διεθνείς, χειροκρότησαν τις προσπάθειές τους και στο τέλος τούς περίμεναν για ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία. Και όλα αυτά τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατά την οποία η Εθνική τους ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Οι αρχές της πόλης πρόσφεραν στην ελληνική αποστολή ένα καρβέλι ψωμί, αλάτι και ένα καλάθι με ποτά, όπως επιτάσσει η παράδοσή τους.
Τέλος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Η δύναμή μας είναι το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα. Ολοι οι παίκτες είναι παθιασμένοι όταν παίζουν για την Εθνική ομάδα». Εν όψει της πρεμιέρας και των συνθηκών που θα συναντήσει η Ελλάδα την Παρασκευή, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε: «Οι Καραγκούνης και Κατσουράνης έχουν εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις γιατί έπαιξαν στην πρεμιέρα με την Πορτογαλία το 2004 και θα περάσουν τα μηνύματά τους στους συμπαίκτες τους».
Στο φινάλε υποστήριξε πως αυτές τις μέρες νιώθει ξανά προπονητής, διότι δουλεύει καθημερινά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους παίκτες του...


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004
Το... δείχνουν οι πλανήτες

Η ευθυγράμμιση του Ηλιου με την Αφροδίτη είχε συμβεί και τον Ιούνιο του 2004!
Με τέτοια σημάδια και τέτοιες ομοιότητες, πώς να μην πιστέψει κάποιος ότι η Εθνική ομάδα μπορεί να κατακτήσει και αυτό το EURO. Δεν είναι μόνο ότι αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τη διοργανώτρια Πολωνία, όπως και το 2004 στην Πορτογαλία. Είναι και κάτι άλλο, εξόχως συγκλονιστικό. Η ευθυγράμμιση του Ηλιου με την Αφροδίτη, που ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί σήμερα, είναι ένα μοναδικό όσο και σπάνιο φαινόμενο, το οποίο πρόκειται να συμβεί ξανά σε 200 χρόνια. Η τελευταία φορά, όμως, που συνέβη ήταν πριν από οκτώ χρόνια, στις 8 Ιουνίου 2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει το EURO της Πορτογαλίας, το οποίο κατέκτησε η Ελλάδα!

Εμβόλιο ιλαράς για Ουκρανία
Οδηγίες προς Ελληνες ταξιδιώτες... Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έκανε γνωστό προς όσους Ελληνες προγραμματίζουν να μεταβούν στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του EURO, πως πρέπει να είναι εμβολιασμένοι για το νόσημα της ιλαράς.
Βέβαια, όσοι έχουν σκοπό να πάνε στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν την ελληνική Εθνική ομάδα, ξέρουν ότι για να συμβεί αυτό πρέπει οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος να φτάσουν στους «4». Μόνον ο ημιτελικός (27/6) του ομίλου μας διεξάγεται επί ουκρανικού εδάφους (Ντόνετσκ). Κι αν έχουμε το άστρο του 2004, εκεί θα γίνει και ο τελικός της 1ης Ιουλίου. Μόνον που θα φιλοξενηθεί στο Κίεβο.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλευρό της Ελλάδος. Της Εθνικής Ελλάδος. Με την αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ταξίδεψε και ο επικεφαλής της αθλητικής βίας στη ΓΑΔΑ και μάλιστα διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους Ελληνες διεθνείς. Ομως δεν θα είναι για πολύ μόνος του, καθώς αναμένεται να καταφθάσουν έξι συνάδελφοί του. Οι πέντε εξ αυτών, αν χρειαστεί, θα φορέσουν τη στολή τους, προκειμένου οι Ελληνες ταξιδιώτες να είναι σε θέση να τους αναγνωρίζουν και να ζητούν τη βοήθειά τους. Οσο για τους αστυνομικούς, μπορούν να φωνάζουν και «Ελλάς - Ελλάς», αλλά και... «ΕΛ.ΑΣ. - ΕΛ.ΑΣ.».

πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου