Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Εκδίδουν τα ανήλικα παιδιά τους, για 5 και 10€!

Στοιχεία που σοκάρουν έρχονται το φως μετά από δηλώσεις του δημάρχου Πύργου - 

Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από ανήλικα θύματα...

Μια δήλωση του δήμαρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, φέρνει στην επιφάνεια, αυτό που πολλοί γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν καταγγέλλει ευθέως.

Σε συζήτηση για την παραβατικότητα των τσιγγάνων στην περιοχή είπε ο κ. Παρασκευόπουλος πως κάποιοι από αυτούς φτάνουν στο σημείο να εκδίδουν ακόμα και τα παιδιά τους για λίγα ευρώ, φέρνοντας φαινόμενα μαστροπείας στους δρόμους της πόλης.


Πρόκειται για ένα θέμα που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον Πύργο, καθώς είτε μέρα, είτε νύχτα αυτοί οι άνθρωποι αναζητούν «πελάτες», κυρίως άτομα μεγάλης ηλικίας, χωρίς να αποκλείονται και οι νεότεροι. Τόσο το χειμώνα όσο και τώρα το καλοκαίρι, μικρές ομάδες από ανήλικες και ενήλικες Ρομά, που πολλές φορές συνοδεύονται και από ένα αγόρι της φυλής, κινούνται στην οδό Πατρών από την διασταύρωση Φιλοθέης έως και κεντρικά σημεία της πόλης, πίσω από το σταθμό του ΟΣΕ και σε άλλα απόμερα σημεία.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, με τις κινήσεις τους και τη συμπεριφορά τους προκαλούν διαρκώς τους περαστικούς, είτε πεζούς είτε οδηγούς και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και αυτοί που συζητούν και ξεκινούν ένα παιχνίδι ερωτικό, έως ότου κανονίσουν τη συνεύρεση είτε εκείνη την ώρα, είτε κάποια άλλη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι βασικότεροι «πελάτες» είναι άτομα μεγάλης ηλικίας, όπου αποδεικνύουν πως η διαστροφή δεν έχει όρια. Και ότι γίνεται – γίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έναντι μικρού τιμήματος, για πέντε ή δέκα ευρώ.

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος τόνισε πως: ''Το πιο τραγικό και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα, είναι η μαστροπεία. Οι άνθρωποι αυτοί εκδίδουν τις κόρες, τα παιδιά τους, με πελάτες Πυργιώτες… Να είστε σίγουροι ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις στην αντιμετώπιση όλων αυτών των φαινομένων» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.



πηγή : newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου