Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αποστολές βιβλίων μέσα στον Ιούλιο


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΝΑ KOΪΝΑ 
πηγή : agelioforos.gr

Τα βιβλία γυμνασίων και λυκείων προγραμματίζεται να διατεθούν μέσα στον Ιούλιο και των δημοτικών από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.
Η χωροταξική κατανομή των μαθητών απασχολεί την περίοδο αυτήν τις τοπικές υπηρεσίες εκπαίδευσης, ώστε να μη διογκωθούν ή αποδυναμωθούν σχολεία μετά τις εγγραφές. «Ολοκληρώνεται η χωροταξική κατανομή, δηλαδή εξετάζουμε σε ποια σχολεία θα πάνε τα απολυτήρια δημοτικών και γυμνασίων σε κάποιες περιοχές, δεδομένου ότι υπάρχουν γυμνάσια που δεν ''τροφοδοτούν'' συγκεκριμένο λύκειο. Επίσης, γίνονται τοποθετήσεις εκπαιδευτικών (π.χ. υπεράριθμων), εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς», ανέφερε η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αλκηστις Ζερβοπούλου.

Το μάθημα της... φωτοτυπίας
Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εργάζονται, ώστε να φτάσουν έγκαιρα τα βιβλία στα χέρια των μαθητών το Σεπτέμβρη και να μην επαναληφθεί η ταλαιπωρία της περσινής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 επικράτησε αλαλούμ με την εκτύπωση των σχολικών εγχειριδίων, γεγονός που ανάγκασε μαθητές και εκπαιδευτικούς να... πορευτούν με φωτοτυπίες για αρκετές εβδομάδες μετά τον αγιασμό, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Φέτος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τα βιβλία των γυμνασίων και λυκείων θα διανεμηθούν από την 1η έως τις 25 Ιουλίου και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) και Σχολών (ΕΠΑΣ) από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο διάστημα, δηλαδή από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να αποσταλούν και τα βιβλία των δημοτικών στις αποθήκες, ώστε να τα βρουν έτοιμα οι μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους.
«Θα σταλούν στις αποθήκες, χωρισμένα ανά σχολείο, ενώ τις προηγούμενες χρονιές έφταναν ανά θέμα, δηλαδή όλα τα Μαθηματικά σε ένα πακέτο, όλες οι Γλώσσες σε άλλο πακέτο κ.λπ.», επισήμανε ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, εκτιμώντας ότι στο τέλος Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου θα παραληφθούν τα βιβλία της β΄ ξένης γλώσσας.
Ειδικά μαθήματα
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται οι πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται σήμερα στο μάθημα Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και αύριο στα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Την Κυριακή πέφτει η αυλαία με το Γραμμικό Σχέδιο, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα μαθήματα γενικής παιδείας και κατεύθυνσης. Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων με τις επιλογές των σχολών άρχισε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου.
Ημερίδες για το μηχανογραφικό

Τρεις ημερίδες με θέμα «Συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου 2012 για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» για την ενημέρωση των τελειοφοίτων, αποφοίτων και γονέων, διοργανώνει αύριο, στις 25 και στις 26 Ιουνίου το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Λευκού Πύργου, σε συνεργασία με έμπειρους συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται ως εξής:
1. Πέμπτη 21 Ιουνίου, 7 μ.μ. - 9 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ (Αγίας Σοφίας 51, τηλ. 2310/277.809) για τα λύκεια που βρίσκονται στο κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης.
2. Δευτέρα 25 Ιουνίου, 7 μ.μ. - 9 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (Κλεάνθους 30, τηλ. 2310/908.700) για τα λύκεια της Τούμπας, της Τριανδρίας, της Χαριλάου του δήμου Θεσσαλονίκης, το 1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας, το Μουσικό ΓΕΛ, τα 1ο και 2ο ΓΕΛ «Ανατόλια», το ΓΕΛ Αρσακείου και το «Pinewood».
3. Τρίτη 26 Ιουνίου, 7 μ.μ.-9 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς (Χηλής 12, τηλ. 2310/411.753) για τα λύκεια που βρίσκονται στο δήμο Καλαμαριάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου