Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ρεχάγκελ: «Βεβαίως και μπορεί η Ελλάδα»

Ο Ότο Ρεχάγκελ σχολίασε πως η Ελλάδα είναι ικανή για όλα και μπορεί να κάνει τη ζημιά ακόμη και απέναντι στην πανίσχυρη Γερμανία.
Ο Ρεχάγκελ γνωρίζει καλά και τις δύο ομάδες, γι' αυτό και η γνώμη του έχει μεγάλη σημασία: «Χτυπάει ασταμάτητα το τηλέφωνό μου από το βράδυ που οριστικοποιήθηκε η πρωτιά της Γερμανίας στον όμιλο και η διασταύρωσή της με την Ελλάδα», ανέφερε ο Γερμανός και συνέχισε:
«Θέλουν όλοι να μάθουν από μένα ποια είναι η γνώμη μου για τον αγώνα της Παρασκευής, από τη στιγμή που δούλεψα τόσα χρόνια στην Ελλάδα και, όσο να 'ναι, την ελληνική ομάδα την ξέρω καλά. Η Γερμανία έχει μεγάλη παράδοση και δύναμη στο υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χαμένη από χέρι. Έχει τις πιθανότητές της και είναι σίγουρο ότι θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της».
Όσο για την Ελλάδα, ο Ρεχάγκελ είπε: «Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι η Ελλάδα έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με τη Ρωσία και ήταν απολύτως δίκαιη η πρόκριση. Από 'κει και πέρα, όπως είπα και εδώ στη Γερμανία, κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την Ελλάδα ειδικά σε νοκ άουτ παιχνίδια, όπως αυτό της Παρασκευής. Γιατί η Ελλάδα με το πάθος και την αγωνιστικότητα που τη διακρίνει είναι πάντα ικανή για όλα».
Τοπαλίδης: «Το αδύναμο σημείο…»
Η άμυνα είναι το αδύναμο σημείο της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην βοηθός του Ρεχάγκελ.
«Είναι αναμφίβολα ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την Ελλάδα. Απ' ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής στα ματς της Γερμανίας, δεν θεωρώ ότι είναι αχτύπητη.
Η άμυνα είναι το αδύνατο σημείο της. Βέβαια όλα εδώ είναι σχετικά, διότι π.χ. στο ματς με τους Πορτογάλους, ο Χούμελς ήταν ο κορυφαίος της γερμανικής άμυνας. Γενικώς πάντως, αν οι Γερμανοί έχουν ένα αδύνατο σημείο, αυτό είναι στα μετόπισθεν. Αφενός έχουν δύο πλάγιους μπακ που προωθούνται συνεχώς, αφετέρου το κέντρο της άμυνάς τους δεν έχει την απαιτούμενη σταθερότητα. Ο Λαμ είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά όχι εξίσου σπουδαίος αμυντικά». 


πηγή :  http://www.sigmalive.com/simerini/sport+time/greece/499893

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου