Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ


Για την «γειτονιά των Αγγέλων» ταξιδεύει από σήμερα το πρωί ο πιο επιτυχημένος Δήμαρχος που πέρασε από τον Δήμο Αχαρνών, ο Μιχάλης Σπ. Βαρελάς. 

Ο Μιχάλης Βαρελάς, ο «Άρχοντας» των Αχαρνών έφυγε σε ηλικία 82 ετών αφήνοντας πίσω του, όμως, ένα πλούσιο έργο για τους συμπολίτες του και για την πόλη των Αχαρνών που τόσο λάτρευε, καθώς και δύο γιους τον Πέτρο και τον Σπύρο.

Ο Μιχάλης Βαρελάς ήταν από τους ελάχιστους Δημάρχους που δούλεψε για τον Δήμο του με αγάπη και πάθος να δημιουργήσει υποδομές, και ταυτόχρονα να βάλει σε τάξη τα τραγικά οικονομικά του Δήμου αφήνοντας μάλιστα στο τέλος της θητείας του εκτός από έργα και χρήματα στο ταμείο!!!

Ο Μιχάλης Βαρελάς γεννήθηκε στο Μενίδι το 1930, οπού και διέμεινε όλη του τη ζωή. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μενιδίου το 1948. 
Σπούδασε Οικονομικές - Εμπορικές και Νομικές Επιστήμες, Μεταπτυχιακή Επιμόρφωση: ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ., τ. Τμηματάρχης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών.
Ανέπτυξε κοινωνική και αθλητική δραστηριότητα. Υπήρξε από τους Ιδρυτές του Αθλητικού Ομίλου «ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ» το 1946.

Εκλέχτηκε Δήμαρχος Αχαρνών στις εκλογές της 30ης Μαρτίου 1975 με ποσοστό 70% με την Δημοτική Παράταξη «ΠΡΟΟΔΟΣ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΩΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΧΑΡΝΩΝ». Στις Δημοτικές εκλογές του 1998, αναδείχθηκε αξιωματική αντιπολίτευση. Έλαβε μέρος και στις δημοτικές εκλογές του 1982 και 1986, με την Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου, το Σαββάτο στις 11:00


πηγή : acharnorama.gr

1 σχόλια:

Elena Motsia είπε...

Επέλεξα να κάνω την συγκεκριμένη ανάρτηση για δύο λόγους :
1) Γιατί ο εκλειπών Μιχάλης Βαρελάς ήταν σημαντικό πρόσωπο του Δήμου μας, για το οποίο οι περισσότεροι μιλούσαν με καλά λόγια &
2) Γιατί τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά τον γιο του Σπύρο, ο οποίος είναι και μέλος της μαθητικής μας κοινότητας.

Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια .

Δημοσίευση σχολίου