Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Απαγόρευση στο «Μακεδονία ξακουστή»!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή…».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και ενόψει της ορκωμοσίας τους οι φαντάροι της 162ης Αυτοκινούμενης Μοίρας Βαρέως Πυροβολικού στα Γιαννιτσά παρήλαυναν με την εποπτεία του αρμόδιου λοχία. Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, ο λοχίας παρότρυνε τους φαντάρους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή…», το τραγούδι που υμνεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι φωνές των νεοσύλλεκτων έφτασαν μέχρι το διοικητήριο. Μέσα σε λίγα λεπτά, στο σημείο της εκπαίδευσης έφτασε τρέχοντας ο διοικητής της Μοίρας. Σφύριξε τρεις φορές από μακριά, όμως οι φαντάροι τον αγνόησαν. Πλησίασε πιο κοντά και φώναξε «σταματήστε». Στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον λοχία και του είπε ότι υπάρχει διαταγή, η οποία έχει απαγορεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι. Η πράξη του διοικητή δυσαρέστησε τους φαντάρους, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στους αξιωματικούς της Μοίρας.


Φ. Φραγκούλης: Η οδηγία του ΓΕΣ λέει το αντίθετο


Κατηγορηματικά αντίθετος με την πράξη του διοικητή της 162ης Μοίρας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης.


«Υπάρχει οδηγία που καλεί όλες τις μπάντες των ενόπλων δυνάμεων να παίζουν το συγκεκριμένο τραγούδι στις παρελάσεις. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο εν λόγω διοικητής διέκοψε το τραγούδι», δήλωσε ο κ. Φραγκούλης.


πηγή: gazetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου