Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Εθνική Ελλάδος μας έκανε περήφανους για άλλη μια φορά


Με γκολ του Γιώργου καραγκούνη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα συνεχίζει στους οκτώ του Εuro! Η Ελλάδα νίκησε 1-0 τη Ρωσία και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
 
Στην αρχή η Ελλάδα έδειξε ότι θα αποφύγη τα λάθη των δύο πρώτων αγώνων και πιο σοβαρή και διαβασμένη θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία η οποία βολευόταν και με ισοπαλία. Όπως λένε όμως οι ρήτορες του ποδοσφαίρου "όταν περνάς με δύο αποτελέσματα θα έρθει το τρίτο" έτσι έγινε και απόψε. Αφού η Ρωσία δεν βλεπόταν ήταν φλύαρη ασύνδετη σαν να ήθελε να μην περάσει. Όμως και στις λίγες ευκαιρίες που κατάφεραν να βρουν το τέρμα της Ελλάδας βρήκαν εκεί ένα Σηφάκη ο οποίος πιστεύω αν έπαιζε και στο προηγούμενο ματς με την Τσεχία η Ελλάδα θα περνούσε στους οκτώ αήττητη.
 
Η Ελλάδα όμως στη συνέχεια άρχισε να χάνει την σοβαρότητα της, έτσι και στα υπόλοιπα λεπτά, όταν τα χαφ της άρχισαν να δίνουν λάθος μπαλιές με αποτέλεσμα η Ρωσία να πάρει την κατοχή (59-41 στο τριαντάλεπτο) και να ψάξει το γκολ. Το καλό για την Ελλάδα είναι ότι οι Ρώσοι έψαχναν το γκολ με σουτ από μακριά που τα περισσότερα δεν έβρισκαν στόχο και όπως προανέφερα ακόμα και στις λίγες φορές που βρήκαν στόχο ο Σηφάκης δήλωνε παρών.
 
Όμως επειδή η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους βρήκε το γκολ. Από αυτόν που το είχε χάσει στο πρώτο ματς και του το... χρωστούσε. Ο Καραγκούνης βρέθηκε σε θέση βολής και εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας την Εθνική σε τροχιά πρόκρισης.
 
Το δεύτερο μέρος άρχισε με σουτ απελπισίας από τους Ρώσους. Η Ελλάδα έδειχνε να ελέγχει το ματς, ενώ είχε και την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 59' όταν ο Τοροσίδης, μετά από ατομική ενέργεια, έκανε το φαρμακερό γύρισμα, αλλά Ανιουκόβ έδιωξε την ύστατη στιγμή πριν η μπάλα φτάσει στον Γκέκα.
 
Ο Σάντος προχώρησε σε δύο γρήγορες αλλαγές, βάζοντας τους Χολέμπας και Μάκο. Λογικές κινήσεις, αφού με την πρώτη περνούσε κορυφή ο Σαμαράς (αντί του Γκέκα) και αριστερό χαφ ο Χολέμπας, ενώ με τη δεύτερη (βγήκε από το ματς ο Καραγκούνης) θα είχαμε περισσότερα τρεξίματα και μαρκαρίσματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
 
Στο 70ο λεπτό η τύχη μας γύρισε την πλάτη στο φάουλ του Τζαβέλλα (κάθετο δοκάρι), σε μία φάση που αν ερχόταν το δεύτερο γκολ θα μιλούσαμε για σίγουρη πρόκριση στα προημιτελικά. Δευτερόλεπτα νωρίτερα η Τσεχία άνοιγε το σκορ κόντρα στην Πολωνία και πετούσε εκτός συνέχειας τους Ρώσους.
 
Ο χρόνος κυλούσε υπέρ μας και αυτό αποδείχθηκε καλό γιατί οι Ρώσοι ήταν βραχυκυκλωμένοι και πέραν των σουτ που δεν έκρυβαν κίνδυνο, δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση στο γκολ του Καραγκούνη. Η Ελλάδα έπαιξε σωστή άμυνα, έδιωξε μπάλες και το τελικό σφύριγμα τη βρήκε θριαμβεύτρια! Με το γκολ του Καραγκούνη εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro. Μαζί με την (πρώτη) Τσεχία. Οι Ρώσοι εκτός.
 
Το μόνο που μπορεί να αμαυρώσει τη χαρά είναι ότι ο Γιώργος Καραγκούνης χάνει το επόμενο ματς λόγω της κίτρινης που δέχθηκε.

πηγή : sportive.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου