Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε»

Ο προημιτελικός της Ελλάδας με τη Γερμανία πλησιάζει και εφημερίδα του Αμβούργου κάνει λόγο για ένα παιχνίδι με πολιτικές προεκτάσεις.
Οι Γερμανοί γνωρίζουν πως για πολλούς Έλληνες το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι περισσότερο από ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ματς.
Η γερμανική εφημερίδα «Hamburger morgenpost», κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο το οποίο αναφέρει: «Griechen wollen uns leiden sehen», που σημαίνει: «Οι Έλληνες θέλουν να υποφέρουμε».
Στο ρεπορτάζ των μέσα σελίδων κυριαρχεί το... σύνθημα: «Φέρτε μας τη Μέρκελ», με φωτογραφίες από τις ελληνικές αποκριές, όπου η Άγκελα Μέρκελ καίγεται ως καρνάβαλος με το δημοσίευμα να αναφέρει:
«Οι Έλληνες ψάχνουν εκδίκηση καθώς είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου. Για τους Έλληνες είναι ένας αγώνας, στον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν την πληγωμένη ψυχή του λαού τους - τουλάχιστον για λίγο. Είναι μια βραδιά που θέλουν να κάνουν την πανίσχυρη Γερμανία να υποφέρει - όσο το δυνατόν περισσότερο, ενδεχομένως και βίαια».
Υπάρχουν, πάντως, και πιο... προκλητικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της Bild, που αναφέρει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να γλιτώσει τη... χρεοκοπία απέναντι στην Εθνική Γερμανίας.
«Καημένοι Έλληνες, η επόμενη πτώχευση είναι δωρεάν. Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ. Λεβ) δεν βοηθάει κανένα πακέτο στήριξης...», αναφέρει συγκεκριμένα η Bild. 

πηγή
http://www.sigmalive.com/simerini/sport+time/greece/499892 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου