Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



  


Διεύθυνση Διοίκησης & Επικοινωνίας
Τομέας Δημοσίων Σχέσεων
Γραφείο Τύπου

                                                                                                 


                                                                                                         Αθήνα, 26 Ιουλίου 2012



ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διεθνή διαγωνισμό έκθεσης της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU) από τον 14χρονο Μάριο Χατζηδήμου, μαθητή του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.

Τα ΕΛΤΑ, συμμετέχουν κάθε χρόνο στο διαγωνισμό έκθεσης σε μορφή επιστολής για νέους μέχρι 15 ετών, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες» και διαγωνίστηκαν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι από 55 χώρες, μέσω των ταχυδρομείων τους.

Η διεθνής κριτική επιτροπή επισημαίνει τον απλό και δημιουργικό τρόπο γραφής του Μάριου Χατζηδήμου: «Η σύνθεση είναι πρωτότυπη, πολύ προσωπική και δημιουργική, ενώ αναδεικνύονται έντονα οι Ολυμπιακές αξίες».

Ο νικητής θα βραβευθεί την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, 9 Οκτωβρίου 2012, στη Ντόχα του Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΠΤΕ που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 149 χωρών.

Τα ΕΛΤΑ  στηρίζουν τη γνώση και τη δημιουργική προσπάθεια των νέων και μεταφέρουν το μήνυμα του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε ολόκληρο τον κόσμο.



                                                            ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ

Στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης και στον σύνδεσμο:
θα βρείτε τη σχετική επίσημη ανακοίνωση της παγκόσμιας ελληνικής πρωτιάς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου