Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

34 άνθρωποι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Νιγηρία

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην πόλη Νταματούρου της βορειοανατολικής Νιγηρίας καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ισλαμιστών.

«Στο νεκροτομείο έχουν μεταφερθεί 34 πτώματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία στο Νταματούρου, την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε. Οι κάτοικοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους καθώς είναι πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορούν στους δρόμους. «Βρισκόμαστε από χθες στο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να βγούμε γιατί δεν είναι ασφαλείς οι δρόμοι. Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους», ανέφερε ένας κάτοικος.

Από την Αμπούζα, η Χριστιανική Ένωση της Νιγηρίας, η μεγαλύτερη χριστιανική οργάνωση της χώρας, κατηγόρησε τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ ότι «έχουν κηρύξει τον πόλεμο» στους χριστιανούς, μετά τις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών, την Κυριακή, στα βόρεια της χώρας.

Την Κυριακή η Μπόκο Χαράμ εξαπέλυσε επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες στις πόλεις Καντούντα και Ζάρια. Νεαροί χριστιανοί αντεπιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά 52 άνθρωποι και άλλοι 150 να τραυματιστούν.
 

 πηγή : tromaktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου