Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κόσμος-ΗΠΑ: Τιμήθηκαν 40 ομογενείς κάτω των 40 ετών.

Δηλώσεις στο ΑΜΠΕ για τη σημερινή Ελλάδα και το ρόλο των Ελληνοαμερικανών

«Οι Έλληνες μπορούν», ήταν το απόσταγμα εμπειριών και λόγων τριήμερων εκδηλώσεων στο Μανχάταν, με τιμώμενους 40 ομογενείς κάτω των 40 ετών για την επαγγελματική ή φιλανθρωπική τους δράση, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική και ελπιδοφόρα εικόνα του Ελληνισμού της Αμερικής.
Πρόκειται για νέες και νέους ελληνικής καταγωγής που διαπρέπουν σε επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς τομείς.
Ο θεσμός καθιερώθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση στο Σικάγο, «με σκοπό να αναδειχτούν και να προβληθούν δυναμικοί Έλληνες της Αμερικής», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο ιδρυτής του Ελληνοαμερικανικού Ιδρύματος, Γκρέγκορι Πάππας, επισημαίνοντας ότι «οι επιτυχίες τους αποτελούν αξιόλογη μαρτυρία για την ανθεκτική προσφορά των πρωτοπόρων προγόνων τους και για τη δική τους διάκριση στην επιχειρηματικότητα, τη φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό».
Οι φετινοί 40 τιμώμενοι είναι άτομα που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ελλάδα, ξεχωρίζοντας με γνώσεις και προσφορά σε πολλούς τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα που ζουν και δημιουργούν.
«Το Greek America Foundation καθιέρωσε αυτό το θεσμό», τόνισε ο κ. Πάππας, «ως ένδειξη αναγνώρισης των επιτευγμάτων των νέων ηγετών της ελληνοαμερικανικής κοινότητας κάτω των 40 ετών, συγχαίροντάς τους συνάμα για τη δημιουργικότητά τους, για την τιμή που κάνουν στην ελληνική κληρονομιά τους και για το γεγονός ότι με το έργο τους κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο».


Εκτός από την τιμητική εκδήλωση, διοργανώθηκε ολοήμερο «συνέδριο ιδεών», όπως ονομάστηκε, δίνοντας την ευκαιρία όχι μόνο σε διακεκριμένους νέους ομογενείς να παρουσιάσουν ζητήματα της ειδικότητας και της δραστηριότητάς τους, αλλά για να δημιουργηθεί «δίκτυο επικοινωνίας» και να «ενισχυθεί η προσπάθεια διαιώνισης της πολιτιστικής μας παράδοσης», σύμφωνα με τον ιδρυτή και πρόεδρο του ομογενειακού αυτού φορέα, που επεσήμανε επίσης ότι «μπροστά στην ελληνική κρίση, θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά, τα μυαλά των ανθρώπων.
Είμαι σταθερός οπαδός της άποψης ότι χωρίς την Ελλάδα, η ελληνική Αμερική δεν μπορεί να υπάρξει.
Χωρίς μια ισχυρή και σταθερή χώρα-μητέρα κινδυνεύει και η ελληνοαμερικανική κοινότητα».
Τόσο στο συνέδριο όσο και σε χθεσινή διάλεξη που δόθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο γνωστός σύμβουλος επικοινωνίας από τη Νότια Αφρική, Πίτερ Οικονομίδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της πρόσφατης διεθνούς εκστρατείας «Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα», συζήτησε θέματα που αφορούν την ενεργότερη εμπλοκή του Ελληνισμού της Αμερικής για τη σωτηρία της Ελλάδας.
«Όπως έχω πει αρκετές φορές, η Ελλάδα είναι ένα όνομα διεθνούς βεληνεκούς που δεν κατάφερε ποτέ να διαχειριστεί τη φήμη της», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Οικονομίδης, τονίζοντας ότι «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τους νέους Ελληνοαμερικανούς να ενισχύουν τους δεσμούς τους με τον παρελθόν και για να θυμούνται ποιοι είναι και από πού έρχονται».
Τέλος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη βράβευση 40 διακεκριμένων ομογενών κάτω των 40 ετών, μίλησε για την ευρηματικότητα ο ιδρυτής της εταιρείας στρωμάτων COCO MAT, Παύλος Ευμορφίδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες μπορούν».
Αναφερόμενος στη δική του περίπτωση, καταφέρνοντας η εταιρεία του να εισχωρήσει και στην αμερικανική αγορά, σημείωσε στο ΑΜΠΕ ότι «με φαντασία και θέληση θα ξεπεραστεί η σημερινή δύσκολη κατάσταση.
Έμεινα έκπληκτος από την αγάπη και το πάθος που έχουν για την Ελλάδα όλοι αυτοί οι νέοι Ελληνοαμερικανοί.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε το δυναμικό του απανταχού Ελληνισμού για να δώσουμε προοπτική ανάπτυξης και προόδου στη χώρα μας».
πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου