Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Από τα 13 τους τα Ελληνόπουλα στη χρήση ουσιών


Από νωρίς τα ελληνόπουλα «μπαίνουν» στη χρήση ουσιών, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.
Όπως καταδεικνύει η έρευνα, τα Ελληνόπουλα, «μπαίνουν» από τα 13 τους στον κόσμο των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του τσιγάρου.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 683 σχολεία με τη συμμετοχή 37.040 μαθητών, ηλικίας 13 έως 19 ετών, και καταγράφει την ανησυχητική αύξηση στη χρήση χασίς.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλιώρη, εξηγεί στο ΑΜΠΕ ότι η πλειονότητα των παιδιών που δοκιμάζουν χασίς, περνούν από τον πειραματισμό στη συστηματική χρήση.
Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνει η κ. Μαλιώρη, προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα και σύμφωνα με την έρευνα, πιο στενά «φλερτάρουν» με τα ναρκωτικά οι έφηβοι στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με 18,2% των αγοριών και 8,3% των κοριτσιών, να έχουν δοκιμάσει χασίς τουλάχιστον μία φορά.
Άλλες ουσίες που χρησιμοποιούν οι έφηβοι είναι οι εισπνεόμενες κόλες, που κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο, τα βερνίκια και τα διαλυτικά. Ακολουθούν τα ηρεμιστικά υπνωτικά χάπια, τα οποία λαμβάνονται χωρίς την συνταγή γιατρού.

πηγή : ΑΜΠΕ
Το πλήρες ρεπορτάζ του Ν. Τσούτσια στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΜΠΕ. | Αίτηση Συνδρομητή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου