Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πανελλαδικές εξετάσεις: Θέματα για... ταλέντα φυσικής!


Θερμό επεισόδιο, που αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθεί προκάλεσαν τα χθεσινά θέματα Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν υποψήφιοι της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών καλεί τους βαθμολογητές να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών καθώς εντόπισε λάθος θέμα, ενώ θεωρεί ότι το σύνολο του διαγωνίσματος δεν απευθύνεται σε μαθητές, αλλά σε ταλέντα φυσικής! Μάλιστα η επιστημονική ένωση των φυσικών ζήτησε για λογαριασμό της επιστήμης, συγγνώμη από τους υποψηφίους.
Δριμύτατη κριτική από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, που εντόπισε και επιστημονικό λάθος σε διατύπωση ερωτήματος, ενώ καλεί τους βαθμολογητές να μην προχωρήσουν σε βαθμολόγηση μέχρι να υπάρξει διόρθωση
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φυσικών, «το θέμα Γ 4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο. Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ' άπειρον». Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σχολιάζει ότι τα θέματα ήταν εντός διδαχθείσας ύλης, όμως θεωρεί ότι, εκτός από το πρώτο, τα υπόλοιπα «απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων»!
Επιπλέον τονίζει ότι «η χρονική διάρκεια των τριών ωρών δεν επαρκούσε για την αντιμετώπιση θεμάτων τέτοιου επιπέδου», με αποτέλεσμα να «καταργείται η διαβάθμιση στη βαθμολογία» και «ο σκοπός της» που δεν είναι άλλος από «την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Σε δραματικούς τόνους η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, αφού κατακρίνει την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, την καλεί να εκδώσει διορθωτική ανακοίνωση, διαφορετικά ζητεί από τους βαθμολογητές να μην προχωρήσουν στη διόρθωση.
Αντιθέτως, αναμενόμενα χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της Λογοτεχνίας της θεωρητικής Κατεύθυνσης, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να πραγματευτούν τη «Μελαγχολία του Ιάσωνος Κλεάνδρου ποιητού εν Κομμαγηνή 595 μ.Χ.» του Καβάφη.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις, που μέχρι τώρα έχουν «ιδρώσει» τους υποψηφίους, λόγω της μεγάλης δυσκολίας των θεμάτων θα συνεχιστούν τη Δευτέρα με Μαθηματικά και Αρχαία κατεύθυνσης.

πηγή : avgi.gr - Ημ/νια δημοσίευσης: 26/05/2012

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου