Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Μητέρα μάνα μαμά

Κυριακή 13 Μαΐου.... μια ημέρα ξεχωριστή, μια ημέρα αφιερωμένη στη μητέρα.

Μια φιγούρα που στο μυαλό όλων μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα πιο όμορφα συναισθήματα: «αγάπη», «νοιάξιμο», «φροντίδα». Τα πιο βασικά συναισθήματα για την ανάπτυξη όλων μας.

Μια γυναίκα ξεχωριστή στον προσωπικό κόσμο του κάθε ένα από εμάς. Μια γυναίκα που νοιάζεται όλα της τα παιδιά αλλά να.... «έχει αδυναμία σε αυτό που είναι άρρωστο μέχρι να γιάνει και σε αυτό που είναι μακριά μέχρι να γυρίσει».

Αυτή είναι η μάνα.... Μια ακούραστη φρουρός της σωματικής και συναισθηματικής υγείας των παιδιών της.

Για κάποια παιδιά αυτή η μάνα δεν είναι η γυναίκα που τα γέννησε… δυστυχώς εκείνη δεν τα κατάφερε.

Ευτυχώς για κάθε παιδί κάπου υπάρχει μια γυναίκα που θα το αγαπήσει, θα το νοιαστεί, θα το φροντίσει. Που θα το ντύσει με όμορφα ρούχα για να πάει σχολείο, που θα μαγειρέψει με λαχτάρα το αγαπημένο του φαγητό, που θα ξενυχτήσει μαζί του στη στενοχώρια ή στην αρρώστια του, που θα το συνετίσει στις σκανταλιές, που θα το χειροκροτήσει στο ποίημα του στο σχολείο, που θα κλάψει με περηφάνια στην ορκομωσία του ως φαντάρος....

Αυτές οι μικρές στιγμές της καθημερινότητας, ευχάριστες αλλά και δύσκολες, που αναδεικνύουν και αποτελούν το μεγαλείο μιας μάνας.

Αυτές τις στιγμές μοιραζόμαστε στα σπίτια του Χαμόγελου, με τα παιδιά που μένουν κοντά μας. Στιγμές ουσιαστικές, στιγμές «αποσκευές» για το μέλλον μας, παιδιών και ενηλίκων....

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 17 χρόνια τώρα έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο φάσμα κοινωνικών και συμβουλευτικών δράσεων προκειμένου να στηρίξει τη μητέρα, τον πατέρα και την οικογένεια:

- Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S. 1056
- Τμήματα Κοινωνικής και Ψυχολογικής Στήριξης
- Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας
- Τμήμα Στήριξης Παιδιών με Προβλήματα Διαβίωσης

Όλες αυτές οι δράσεις λειτουργούν καθημερινά, 24ώρα, είναι δωρεάν και τελικός στόχος αποτελεί να παραμείνει η οικογένεια μαζί και ενωμένη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με όλο το σεβασμό στη μητέρα στέλνει μέσα από τα λόγια ενός παιδιού το δικό του μήνυμα σε όλες τις μανούλες του κόσμου

«Μητέρα, ότι πρόβλημα και αν υπάρχει στο σπίτι και στην οικογένεια εσύ μπορείς να το λύσεις.
Είσαι η ψυχή του σπιτιού σου, είσαι η ψυχή του παιδιού σου»


πηγή: hamogelo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου