Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)


Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)
Μπορεί η τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πριν από μια εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία να «συνοδεύτηκε» από ηλιοφάνεια, δεν συνέβη όμως το ίδιο και στην αντίστοιχη τελετή της παράδοσής της στους Άγγλους διοργανωτές των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα μαύρα σύννεφα που από το μεσημέρι είχαν κάνει απειλητική την εμφάνισή τους στον αττικό ουρανό, «ξέσπασαν» το απόγευμα, πλην όμως η βροχή που έπεφτε στο μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης δεν στάθηκε ικανή να χαλάσει τους συμβολισμούς της.
Η Ολυμπιακή Φλόγα, λοιπόν, ξεκίνησε από αργά το απόγευμα της Πέμπτης το ταξίδι της προς την Αγγλία, με τελικό προορισμό το Λονδίνο, όπου στις 27 Ιουλίου θα ανάψει στο βωμό του Γουέμπλεϊ για να «φωτίσει» τους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες,.
Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)Λιτά και απέριττα ξεκίνησε το ταξίδι... (pics)
Η Φλόγα, μετά από διαδρομή τριών χιλιάδων χιλιομέτρων επί ελληνικού εδάφους, έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την τελετή της αφής του βωμού και της παράδοσής της στους Άγγλους.
Πρώτη τη μετέφερε στο Καλλιμάρμαρο η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Χριστίνα Γιαζιτζίδου, η οποία την παρέδωσε στον παγκόσμιο πρωταθλητή της γυμναστικής Βασίλη Τσολακίδη και αυτός την έδωσε στην επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Από τα δικά της χέρια, η Φλόγα «δόθηκε» σε δύο μεγάλες μορφές του παγκόσμιου Αθλητισμού που άναψαν τον βωμό στο κέντρο του Παναθηναϊκού Σταδίου.
Τον Πύρρο Δήμα και τον Κινέζο Λι Νινγκ, κάτοχο έξι ολυμπιακών μεταλλίων στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες το 1984.
Το «περίεργο» της ιστορίας, μάλιστα, είναι ότι σε εκείνους τους Ολυμπιακούς είχαν συναντηθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012» Σεμπάστιαν Κόε και ο Λι Νινγκ ως αθλητές.

Και όπως χαριτολογώντας είπε στον Κινέζο γυμναστή ο Σπ. Καπράλος... «εσύ πήρες το χρυσό μετάλλιο εμείς δεν τα καταφέραμε τόσο καλά ως εθνική ομάδα πόλο».
Ο Σεμπάστιαν Κόε, μάλιστα, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «τις τελευταίες οκτώ ημέρες οι δύο χώρες έχουν συνδεθεί με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, μέσα στο πνεύμα της ειρήνης και της φιλίας που φέρει η Φλόγα και τις αξίες του Ολυμπιακού κινήματος».
Αμέσως μετά τις ομιλίες, η πριγκίπισσα Άννα παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα και, συνοδευόμενη από το δήμαρχο του Λονδίνου, τον Σεμπάστιαν Κόε και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.


πηγή : sentragoal.g

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου