Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Κόσμος-Αυστρία: Η Ελλάδα προβάλλεται σε μεγάλα τουριστικά αφιερώματα του αυστριακού Τύπου

πηγή : ΑΠΕ





Θετικό αντίκτυπο στη βελτίωση της κατάστασης των κρατήσεων, από την Αυστρία, για διακοπές στην Ελλάδα, που στο πρώτο τρίμηνο, φέτος, παρουσίασαν διψήφια μείωση σε σχέση με εκείνες πέρσι, αναμένεται να έχουν τα αφιερώματα στην Ελλάδα, ως σημαντικό και παραδοσιακό τουριστικό προορισμό των Αυστριακών, που δημοσιεύονται στα φύλλα του Σαββατοκύριακου αυστριακών εφημερίδων.
Τα τουριστικά αυτά αφιερώματα έρχονται να συμπληρώσουν την πρωτοφανή στα χρονικά, εκστρατεία αλληλεγγύης για τη χώρα μας, που ξεκίνησε στην Αυστρία την περασμένη Πέμπτη, με στόχο να ενημερώσει, όχι μόνον τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά πολύ περισσότερο το κοινό, πως όλοι οι αυστριακοί τουριστικοί φορείς στηρίζουν την Ελλάδα που αποτελεί τον σημαντικότερο θερινό αεροπορικό προορισμό τους.
Σύνθημα της εκστρατείας, με την οποία οι γνωστοί τουριστικοί οργανισμοί TUI, Gulet, Thomas Cook, Neckermann, ITS Billa, Jahn Reisen, Lauda air και Fly Niki ενώνουν τις δυνάμεις τους - σε συνεργασία και με το Γραφείο Αυστρίας του ΕΟΤ - για την από κοινού προβολή της Ελλάδας στο αυστριακό κοινό, είναι : «Για τους πραγματικούς φίλους μετράει μόνο η εμπιστοσύνη».
Στο σχετικό κείμενο της διαφήμισης, που ήδη δημοσιεύεται σε αρκετά έντυπα, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι και παραμένει ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς των Αυστριακών τουριστών.


Είμαστε πεπεισμένοι για την ομορφιά της και την παροχή υπηρεσιών.
Ο, τι και αν συμβεί, είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων και θα συνεχίσουμε να διαφημίζουμε τη χώρα τους ως ελκυστικό και ανοιχτό στον κόσμο προορισμό για διακοπές- Το υποσχόμαστε».
Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων του Σαββατοκύριακου στην Ελλάδα, ενδεικτικό είναι εκείνο στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Κουρίρ», που παρουσιάζει την Κρήτη σε οκτώ σελίδες του ένθετου περιοδικού της «Ελεύθερος χρόνος», φιλοξενώντας ήδη το εξώφυλλό του φωτογραφία της μεγαλονήσου, με τίτλο «Κρήτη-Κάτι παραπάνω από ένα νησί» και υπότιτλο «Στην Κρήτη βρίσκει καθένας ένα δικό του κομμάτι Ελλάδας».
Στο αφιέρωμα, που συνοδεύεται από σειρά φωτογραφιών, τονίζεται πως η Κρήτη, ο τόπος γέννησης της Ευρώπης, εντυπωσιάζει - παρά την κρίση - με τις παραλίες και τα βουνά της, τις πόλεις και τα παραδοσιακά χωριά της, με μια ποικιλία στην οποία καθένας μπορεί να βρει «τη δική του» Ελλάδα, ενώ γίνονται αναφορές στις παραλίες και στις δυνατότητες που προσφέρονται για διακοπές κάθε τύπου, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του επισκέπτη, που μαγεύεται από την πρώτη στιγμή.
Με την επισήμανση πως, λάτρης της Κρήτης, όπου και διαθέτει εξοχική κατοικία (Ιεράπετρα) περνώντας εκεί αρκετούς μήνες του χρόνου, είναι ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι, παραθέτονται δηλώσεις του στην εφημερίδα, στις οποίες τονίζει ότι το τοπίο της Κρήτης διαφέρει πολύ από το αυστριακό, καθώς εδώ κυριαρχεί η θάλασσα και η πέτρα, ενώ «η νότια ακτή του νησιού είναι ό, τι ομορφότερο μπορεί να βρει κανείς στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ολοσέλιδο (μεγάλου σχήματος) είναι το αφιέρωμα στο ειδικό ένθετο «Ταξίδια» της εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», στο οποίο παρουσιάζονται οι Κυκλάδες με τίτλο «Κυκλάδες - Παράδεισος για τους ιστιοπλόους», με αναφορές στους ερημικούς κολπίσκους και τα ιστορικά μέρη που μπορεί κανείς να επισκεφτεί, με ιδιαίτερη αναφορά στη Χώρα της Ίου, όπου λέγεται ότι γεννήθηκε η μητέρα του Ομήρου και ότι εκεί έχει ενταφιαστεί ο ίδιος ο Όμηρος, αλλά και στη Νάξο, το ενετικό κάστρο και το φημισμένο κρασί της, όπως επίσης στη Μύκονο, τους φημισμένους μύλους της και την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της.
Επτά δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, συγκεκριμένα Κέρκυρα, Μύκονο, 'Αγιο Όρος, Σύμη, Δελφούς, Επίδαυρο αλλά και Αθήνα με την Ακρόπολη και την Πλάκα, παρουσιάζει στο ολοσέλιδο αφιέρωμά της, με τίτλο «Παραλία, ελιές, πάρτι, πολιτισμός», η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας «Χόιτε».
Ο υπότιτλος φωτογραφίας της Σκοπέλου στο κέντρο της σελίδας, καλεί τους τουρίστες να απολαύσουν τις ελληνικές παραλίες, αναφέροντας πως «15.012 χιλιόμετρα παραλίας καθιστούν την Ελλάδα μια ιδιαίτερη χώρα, όπου οι πολλοί κολπίσκοι, όπως αυτοί της Σκοπέλου, προσελκύουν τους τουρίστες».
Στο αφιέρωμα τονίζεται ότι η Ελλάδα είναι συνώνυμη με όμορφες παραλίες, ευχάριστο κλίμα, πεντακάθαρες θάλασσες, φιλόξενους ανθρώπους, εξαιρετικό φαγητό και δελεαστικές προτάσεις για εκδρομές, ενώ προστίθεται πως, κυρίως το καλοκαίρι, οι Έλληνες ξέρουν να εκτιμούν τους τουρίστες, καθώς ο τουρισμός έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα.
Αξίζει να τονιστεί πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς τους και συνολικά περίπου 500.000 Αυστριακοί επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό της (8,4 εκατομμύρια κάτοικοι), η Αυστρία βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου