Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση γονέων για το επίμαχο θέμα της Φυσικής στις Πανελλαδικές

 πηγή: 


Οι γονείς που συντονιστήκαμε και αντιδράσαμε για να ανατρέψουμε την πρωτοφανή απόφαση ακύρωσης θέματος της Φυσικής στις πανελλαδικές εξετάσεις, μετά την δικαίωση της προσπάθειάς μας:
Ευχαριστούμε τους βαθμολογητές καθηγητές, τις ΕΛΜΕ, επιστημονικούς συλλόγους και όσους άλλους αντέδρασαν στην απόφαση αυτή.
Εκτιμούμε το γεγονός ότι το Υπουργείο και η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων είχαν το θάρρος να ανακαλέσουν την αρχική λανθασμένη απόφασή τους.
Δεν μπορούμε όμως παρά να επισημάνουμε την απίστευτη ψυχική ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους, από λάθη και προχειρότητες που είναι ανεπίτρεπτα για μια εξεταστική διαδικασία που διεξάγεται κατά τον ίδιο περίπου τρόπο εδώ και δεκαετίες.
Δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε ότι θεωρούμε υποχρέωση όλων να προασπίσουμε και τις επόμενες γενιές παιδιών από τις παθογένειες ενός εκπαιδευτικού συστήματος που μας εξαντλεί ψυχικά και οικονομικά και να αγωνιστούμε για να έχουν καλύτερη μόρφωση, σε μια πιο υγιή και δίκαια κοινωνία.
Η εμπειρία μας, που είχε σύντομη διάρκεια αλλά έφερε κοντά δεκάδες γονείς από όλη την Ελλάδα, επιβεβαίωσε την αξία της κοινής προσπάθειας για την επανόρθωση μιας αδικίας. Αυτό αποτελεί μάθημα για μας και παράδειγμα για τα παιδιά μας. Ανεξάρτητα από την επιτυχία στις εξετάσεις, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία στη ζωή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου