Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα στον τελικό της Eurovision


Η Ελλάδα, με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι “Aphrodisiac”, πέρασε στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Το εισιτήριο για τον τελικό πήρε και η Κύπρος, που εκπροσωπείται φέτος στην Eurovision από την Ήβη Αδάμου.
Η Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι “Aphrodisiac” εκπροσώπησε την χώρα μας στον α ημιτελικό της Eurovision, που πραγματοποιείται φέτος στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, και κέρδισε με την εμφάνιση της τις εντυπώσεις αλλά και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα γίνει το Σάββατο 26 Μαΐου. Η Ελευθερία Ελευθερίου εμφανίστηκε τρίτη, στον ημιτελικό, και κατενθουσίασε με την εμφάνιση της.
Η Ήβη Αδάμου, με το τραγούδι “La La Love”,  πραγματοποίησε επίσης μια πολύ καλή εμφάνιση, που εξασφάλισε στην Κύπρο την πρόκριση στον τελικό. Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Κύπρος πηγαίνει στον μεγάλο τελικό.
Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν από τον α ημιτελικό στον τελικό της Eurovision είναι οι: Ρουμανία, Μολδαβία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Αλβανία, Κύπρος, Ελλάδα, Ρωσία και Ιρλανδία.
Άλλες δέκα χώρες μένει να προκριθούν από τον 2ο ημιτελικό, που θα γίνει την Πέμπτη 24 Μαΐου.
Στον τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου θα συμμετέχουν συνολικά 26 χώρες, οι 20 καλύτερες από τους δύο ημιτελικούς, οι "Big 5", δηλαδή η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.

πηγή : ant1online.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου