Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πολυεθνικές: Ετοιμάζουν ισολογισμούς σε... δραχμές

Η πολιτική αστάθεια και η ανασφάλεια για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συνεχίζει να τρομάζει τους ξένους, οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα χειρότερα σενάρια για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολυεθνικές που ζήτησαν από τις ελληνικές θυγατρικές τους να ετοιμάσουν και να αποστείλουν στα κεντρικά τους ισολογισμούς τους και σε δραχμές. Ο υπολογισμός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες γίνεται 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, στα επίπεδα που «κλείδωσε» η ισοτιμία ευρώ-δραχμής όταν η Ελλάδα έγινε επίσημα μέλος της Ευρωζώνης στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.
Να σημειωθεί πως ήδη αρκετές πολυεθνικές μέσα από επίσημες τοποθετήσεις υψηλόβαθμων στελεχών τους, στο διεθνή τύπο έχουν επιβεβαιώσει πως προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και για έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.
Ανάμεσα σε αυτές είναι η Dixons που ελέγχει την αλυσίδα ηλεκτρονικών «Κωτσόβολος» στην Ελλάδα και η εταιρεία αλκοολούχων ποτών Diageo.


πηγή : imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου