Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Με... αναπτήρα η Φλόγα στο Μόντρεαλ

Η Ολυμπιακή Φλόγα....................................................................................

Ανάβει και στη συνέχεια απαγορεύεται ρητά να «κόβεται» στα δυο, να ακολουθεί δηλαδή δυο διαδρομές και να ενώνεται στη συνέχεια.

Με... αναπτήρα η Φλόγα στο Μόντρεαλ
Επίσης δεν πρέπει να σβήνει ποτέ, αν και αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν, αρκετές φορές στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας.
Πάντα όμως το φως …επανέρχεται με τη βοήθεια της αυθεντικής φλόγας που καίει σε ειδική λυχνία φύλαξης για κάθε απρόοπτη περίσταση.

Και όμως, στο παρελθόν, υπήρξε ένα …ατύχημα.
Το 1976 η Ολυμπιακή Φλόγα έφθασε στο Μόντρεαλ από την Ελλάδα μέσω ακτίνας λέιζερ και στη συνέχεια ακολούθησε η λαμπαδηδρομία, πριν τελικά το ιερό φως τροφοδοτήσει με μηνύματα ολόκληρο τον κόσμο.
Ο βωμός στο Ολυμπιακό στάδιο του Μόντρεαλ άναψε και σήμανε ουσιαστικά και την έναρξη των αγώνων.
Άναψε από τους Στεφάν Πρεφοντάν και Σάντρα Χέντερσον που παρά τα διάφορα δημοσιεύματα στην Ελλάδα δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι, ούτε και σύζυγοι.
Μία ημέρα, στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, ένας εργάτης του Ολυμπιακού σταδίου, ο Πιέρ Μπρουσάρ, είδε έκπληκτος ότι είχε σβήσει ο βωμός.
Ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για αυτή τη δουλειά. Τρόμαξε, σκέφθηκε την απόλυση και το ρεζιλίκι και έτσι, μανιώδης καπνιστής άλλωστε, έβγαλε τον αναπτήρα του και άναψε και πάλι τον Ολυμπιακό βωμό.
Ωστόσο, το ίδιο βράδυ κατακλύστηκε από τύψεις. Δεν κοιμήθηκε καν από τις ενοχές του. Έτσι την επόμενη ημέρα ομολόγησε το περιστατικό και ο βωμός σβήστηκε και άναψε πάλι από την εφεδρική λυχνία με το αυθεντικό Ολυμπιακό Φώς.

πηγή : sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου