Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Βίντεο με στόχο να μαυρίσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα που σκότωσε τα όνειρά τους, έφτιαξαν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα. Στόχος να ακουστούν οι αγωνίες τους, ώστε ο κόσμος να μην ψηφίσει... μία από τα ίδια (Vid)





Μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο φαίνεται να έχει ένα βίντεο, στο οποίο απεικονίζονται νέοι και νέες από πολλά μέρη της Ελλάδας να μιλούν για την Ελλάδα της κρίσης, την Ελλάδα των χαμένων ονείρων και της πετσοκομμένης καθημερινότητας.
"Δεν υπάρχουν όνειρα, δεν υπάρχουν βλέψεις, δεν υπάρχουν στόχοι. Σε πολλές οικογένειες δεν υπάρχουν καν τα βασικά για να ζήσουν", δηλώνει ο Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη.
"Η Ελλάδα ζει έναν αργό θάνατο, όπου ο κάθε Έλληνας έχει μετατραπεί σε σύγχρονο οικονομικό σκλάβο", προσθέτει ο Γιώργος.
Στο εν λόγω βίντεο με την νεολαία να αντιδρά στο γκρίζο μέλλον που διαφαίνεται για όλους, έχει αναρτηθεί και το εξής κείμενο:
"Στο παρακάτω βίντεο που ακολουθεί, θα ακούσετε νέα παιδιά να δίνουν απαντήσεις στα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν την Ελλάδα της κρίσης.
Τα άτομα αυτά που πήραν μέρος, είναι νέοι κυρίως αναποφάσιστοι, καθώς επίσης και από διάφορους πολιτικούς χώρους. Το βίντεο περιέχει πλάνα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Βερολίνο.
Οι δημιουργοί του βίντεο δήλωσαν: "Θα ήταν μεγάλη επιτυχία για εμάς, αν μέσα από αυτό το βίντεο καταφέρουμε να πείσουμε έστω και έναν πολίτη να αλλάξει γνώμη και να τιμωρήσει με την ψήφο του αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".
Σκοπός του βίντεο είναι όχι μόνο να ακουστούν οι οργισμένες φωνές των νέων αλλά και να προβληματίσει τους θεατές, οι οποίοι καλό θα ήταν να απαντήσουν και αυτοί στις ερωτήσεις που τίθενται.
Το βίντεο που θα δείτε είναι το "short edition" του ρεπορτάζ . Σύντομα θα κυκλοφορήσει και το "full edition".
Στο βίντεο η οργή και η δυσαρέσκεια από την πολιτική των περασμένων ετών είναι διάχυτη. "Το να περπατάς στους δρόμους και να βλέπεις άτομα να μην χαμογελάνε, σου προκαλεί κατάθλιψη και εσένα", λέει ο Αλέξανδρος.
"Το να μπαίνεις μέσα στο σπίτι σου και ο αδερφός σου, η οικογένειά σου και εσύ ο ίδιος να μην έχετε πέντε ευρώ, είναι απλά τραγικό", λέει ο Θεοδόσης με τη σειρά του, ενώ ποικίλες είναι οι απόψεις που ακούγονται για διέξοδο από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου