Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Έλεγχος στην Αμυγδαλέζα




πηγή : megatv.com
Έλεγχος στην Αμυγδαλέζα
Ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών, είχε σήμερα κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που επισκέφθηκε τους χώρους στην Αμυγδαλέζα, συνοδευόμενο από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.
Τα μέλη της του κλιμακίου συνομίλησαν με αρκετούς από τους 56 μετανάστες που κρατούνται εκεί και αφού επιθεώρησαν όλους τους χώρους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο.
Ο Δήμος Αχαρνών μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιμένει στο αίτημα του να απομακρυνθούν οι μετανάστες από την περιοχή και για τον σκοπό αυτό θα δώσει δικαστικό αγώνα.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι το Κέντρο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του με στόχο όσοι μεταφέρονται εκεί στη συνέχεια να απελαύνονται.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επετέθη εκ νέου σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατηγορώντας τον ότι με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και πρόσθεσε: "Η πολιτική Χρυσοχοΐδη μεταφέρει το πρόβλημα. Η λύση είναι να φύγουν και την επομένη μέρα με εμάς στην κυβέρνηση θα φύγουν."
Στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα έχει προβλεφθεί οικίσκος για επισκεπτήριο, ενώ οι αστυνομικοί τοποθέτησαν και πυξίδα για να μπορούν οι Μουσουλμάνοι μετανάστες να προσεύχονται προς την πλευρά της Μέκκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου