Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Διαμαντοπούλου: Αυτή είναι η αλήθεια για το βιβλίο Ιστορίας της Ρεπούση. Τα υπόλοιπα είναι τρικ και ψέματα


Με δημόσια παρέμβασή της, η πρώην υπουργός Παιδείας της Ελλάδας Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρεται στο βιβλίο της Ιστορίας Στ Δημοτικού της Μαρίας Ρεπούση και τονίζει ότι αυτό δεν αποσύρθηκε από το νυν υπουργό Παιδείας κ. Μπαμπινιώτη, αλλά επί υπουργίας του κ. Στυλιανίδη, το 2008. Το βιβλίο, είπε, δεν διδάχθηκε ποτέ στα σχολεία». Και πρόσθεσε:
«Το 2008, ο κ. Στυλιανίδης επανέφερε το βιβλίο που διδασκόταν στα σχολεία επί 10 χρόνια, από την εποχή του κ. Ευθυμίου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυτό το βιβλίο Ιστορίας υπήρχε στα σχολεία όταν ανέλαβα το Υπουργείο. Ο κ. Στυλιανίδης, όταν απέσυρε το βιβλίο της κ. Ρεπούση, ανέθεσε σε μια ομάδα εργασίας τη συγγραφή νέου βιβλίου με νέο περιεχόμενο. Το νέο βιβλίο ολοκληρώθηκε και πήρε την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου πέρυσι το Σεπτέμβριο. Με υπογραφή της κ. Χριστοφιλοπούλου, που είναι αρμόδια, τον περασμένο Ιανουάριο - πριν έρθει ο κ. Μπαμπινιώτης- αποφασίστηκε να μπει πιλοτικά σε 150 σχολεία. Αυτή είναι η αλήθεια.
Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τρικ και ψέματα που αναπαράγονται από τον Τύπο. Είναι εντυπωσιακό ότι μια μερίδα εφημερίδων δεν γράφει τις απαντήσεις που δίνονται».


πηγή : www.paideia-news.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου