Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κατάσχεσαν φάρμακα που περιείχαν ανθρώπινη σάρκα

Φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί από σάρκα εμβρύων και νεογέννητων μωρών, τα οποία είχαν αφυδατωθεί και κονιορτοποιηθεί με ειδική διαδικασία, κατέσχεσαν οι τελωνειακές αρχές της Νότιας Κορέας. Οι «έμποροι» υπόσχονταν ομορφιά, μακροζωία, αύξηση των επιδόσεων σε όλους τους τομείς και θεραπεία ασθενειών.


Μετά από εργαστηριακές έρευνες οι Αρχές στη Σεούλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για νεκρά έμβρυα και μωρά τα οποία έχουν τεμαχιστεί, αποξηρανθεί και κονιορτοποιηθεί και η σκόνη έχει τοποθετηθεί στην κάψουλα του φαρμάκου.

Η κάθε κάψουλα κόστιζε 27 ευρώ και πωλούνταν μέσω διαδικτύου. Οι αρχές απέφυγαν να διευκρινίσουν σε ποια χώρα παρασκευάζονταν τα χάπια, επικαλούμενοι ενδεχόμενο διπλωματικό επεισόδιο με το Πεκίνο.
Οι τελωνειακοί εκτιμούν πως μόνο τους τελευταίους δέκα μήνες κατασχέθηκαν 17 χιλιάδες χάπια. Σύμφωνα με τους τελωνειακούς, οι ιδιοκτήτες επιχείρησαν να τα περάσουν παράνομα στη Σεούλ από την Κίνα.
Επίσης, εικάζεται ότι παρασκευάζονται σε αρκετές κινεζικές πόλεις αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες από που γίνεται η προμήθεια νεκρών νεογέννητων ή εμβρύων.
Πάντως οι αρχές στη Σεούλ προειδοποιούν ότι τα συγκεκριμένα χάπια αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία καθώς περιέχουν βακτήρια που θα μπορούσαν να έχουν θανατηφόρα δράση. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα υγείας.

πηγή : tanea.gr

1 σχόλια:

Elena Motsia είπε...

ΕΛΕΟΣ...... ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

ΕΧΩ ΣΟΚΑΡΙΣΤΕΙ!!!!

Δημοσίευση σχολίου