Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Καταδίκη ηλικιωμένων για ασέλγεια

ΠΑΤΡΑ

πηγή : ethnos.gr

Τρεις ηλικιωμένοι άνδρες, άνω των 80 ετών, από το χωριό Βιδιάκι Αρκαδίας, που ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών επί 8 χρόνια, καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια κάθειρξη και 3.000 ευρώ πρόστιμο.


Τρεις ηλικιωμένοι άνδρες, άνω των 80 ετών, από το χωριό Βιδιάκι Αρκαδίας, που ασελγούσαν σε βάρος ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών επί 8 χρόνια, καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια κάθειρξη και 3.000 ευρώ πρόστιμο. Το «μυστικό», που προκαλεί σοκ, αποκαλύφθηκε όταν μία από τις κοπέλες έμεινε έγκυος και γέννησε το παιδί του ηλικιωμένου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και οι γονείς των κοριτσιών με την κατηγορία της μαστροπείας, καθώς στο κατηγορητήριο φαινόταν πως ωθούσαν τις κόρες τους να έχουν επαφές με τους ηλικιωμένους. Τελικά όμως κρίθηκαν αθώοι, καθώς αυτό δεν αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία.
Απ' όσα έγιναν γνωστά στο δικαστήριο, οι ηλικιωμένοι επισκέπτονταν τα κορίτσια ή τα καλούσαν στα σπίτια τους, όταν οι γονείς τους απασχολούνταν σε αγροτικές εργασίες. Οι δράστες αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι απλά βοηθούσαν οικονομικά τις κοπέλες. «Τις είχα σαν παιδιά μου», δήλωσε ένας από αυτούς στη διάρκεια της απολογίας του. Η μία από τις κοπέλες κατάφερε να συνεχίσει τη ζωή της και να παντρευτεί. Τελικά, οι ηλικιωμένοι άσκησαν έφεση, η οποία είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 1.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου