Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Κόντρα στην Αμυγδαλέζα για παράνομους μετανάστες,

συλλήψεις στο κέντρο


πηγή : skai.gr
07:28 27/04/2012Τελευταία Ενημέρωση:


Μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Δήμου Αθηναίων και του ΚΕΛΠΝΟ, με την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών ξεκίνησαν τον έλεγχο διαμερισμάτων στο κέντρο της Αθήνας. Οι πρώτοι έλεγχοι, που πλέον θα γίνονται καθημερινά, πραγματοποιήθηκαν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στη Αγίου Κωνσταντίνου,  τη Χαλκοκονδύλη και Μενάνδρου.

Οι άθλιες και αποκαρδιωτικές εικόνες με στοιβαγμένα ρούχα, παπούτσια και σκουπίδια παρέπεμπαν στην παρουσία δεκάδων λαθρομεταναστών... Οι αρχές ωστόσο, εντόπισαν στο διαμέρισμα της Μενάνδρου, μόνο 21 μετανάστες, εκ των οποίων οι 6 προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, διότι δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.


Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθη για πρώτη φορά Έλληνας, ο οποίος εισέπραττε καθημερινά, 3 ως 5 ευρώ από κάθε παράνομο μετανάστη που διέμενε σε πολυκατοικία στο κέντρο. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελέγχου μεικτών κλιμακίων, παρουσία εισαγγελέα.


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, η μετακίνηση του λυόμενου οικισμού στην Αμυγδαλέζα θα ξεκινούσε την Πέμπτη το μεσημέρι.

Παράλληλα με τις εργασίες εντός του χώρου εξελίσσεται και η αγνώστου - μέχρι στιγμής - αποτελέσματος κόντρα μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Υποδομών.


Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνει ότι το πρώτο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών θα λειτουργήσει πριν από τις εκλογές και από την άλλη ο Μάκης Βορίδης δεν παραχωρεί τα κοντέινερ.


Ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος δήλωσε ότιο ο δήμος δεν είναι αντίθετος στον έλεγχο των λαθρομεταναστών αλλά αντιτίθενται στο να έρθουν χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Υποστήριξε ότι τα κοντέϊνερ δεν ανήκουν στο δημόσιο.


Οι Βρυξέλλες, πάντως, έδωσαν το πράσινο φως για τη χρηματοδότηση τόσο της αγοράς ειδικά εξοπλισμένων προκατασκευασμένων οικίσκων όσο και της ανακαίνισης των ήδη υφιστάμενων 200 κτιρίων, γεγονός που καθιστά αναγκαία την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου