Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η αλήθεια για τους νέους και τα ναρκωτικά

Μια έρευνα της εφημερίδας The Guardian


Επιμέλεια: Αναστασία Γαβρίλη, www.skai.gr

Το 1/5 των νέων που είναι χρήστες ναρκωτικών παραδέχονται ότι δοκιμάζουν «τις λευκές μυστηριώδεις σκόνες», χωρίς να έχουν ιδέα τι περιέχουν, αποκαλύπτει διεθνής έρευνα της εφημερίδας The Guardian, τονίζοντας το μέγεθος της απερίσκεπτης συμπεριφοράς μιας γενιάς, που κινδυνεύει ιδιαίτερα από τη χρήση ουσιών.

Σε ένα δείγμα 15.500 ανθρώπων, οι περισσότεροι ερωτηθέντες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, αποκαλύπτουν ότι προτιμούν την κάνναβη, από τον απλό καπνό και τα ισοτονικά. Όσοι κατατάσσουν τον εαυτό τους στην κατηγορία των «clubbers» είναι πιθανότερο να πάρουν έκσταση, παρά να καπνίσουν.


Τα τελικά συμπεράσματα, μιας από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για τη χρήση ναρκωτικών, έχουν σημάνει συναγερμό στον ιατρικό κλάδο, καθώς οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ακόμα και όσοι υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν ακριβώς τι ουσίες παίρνουν, στην πραγματικότητα μπορεί να κάνουν χρήση ενός εξ’ ολοκλήρου διαφορετικού ναρκωτικού.


«Είναι καταπληκτικό το πόσοι πολλοί άνθρωποι κάνουν χρήση της λευκής σκόνης. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν συνειδητοποιεί το ρίσκο και τον κίνδυνο λήψης μη δοκιμασμένων φαρμάκων», δήλωσε ο John Ramsey, τοξικολόγος στην Ιατρική Σχολή του St George στο Λονδίνο.


Είναι γεγονός ότι οι νεώτεροι χρήστες κινδυνεύουν περισσότερο καθώς κάνουν χρήση άγνωστης προέλευσης ουσιών, με το 1/5 των ερωτηθέντων από 18 έως 25 ετών, να αποκαλύπτουν πως έχουν δοκιμάσει τις μυστηριώδεις σκόνες. Ωστόσο, οι περισσότεροι δηλώνουν βέβαιοι ότι μπορούν να ισορροπήσουν τη χρήση ναρκωτικών με τη σταδιοδρομία και τις σχέσεις τους, ενώ θεωρούν ότι οι παρενέργειες της χρήσης είναι συχνά ανάλογες με εκείνες ενός απλού...hangover.


Τρεις συστηματικοί χρήστες ναρκωτικών εξηγούν τι ουσίες παίρνουν και τους λόγους που τους οδήγησαν στη χρήση .... http://www.guardian.co.uk/society/video/2012/mar/15/guardian-mixmag-drug-survey-results-video

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου