Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Νέα ένταση στην Αμυγδαλέζα

 πηγή : ethnos.gr /11-4-2012

'Eνταση προκλήθηκε απόψε στην Αμυγδαλέζα όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί προσπάθησαν να κλείσουν το ένα ρεύμα της λεωφόρου Θρακομακεδόνων για να διαμαρτυρηθούν για την προοπτική εγκατάστασης κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην περιοχή. Αμεση ήταν η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
«Ταφόπλακα για την ευρύτερη περιοχή της Αμυγδαλέζας», χαρακτήρισε νωρίτερα τη δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Αλλοδαπών ο δήμαρχος Αχαρνών Σ. Ντούρος.
Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σημείωσε ότι «οποιαδήποτε λύση σε ένα πρόβλημα που δεν έχει αντιμετωπισθεί από την Πολιτεία για πολλά χρόνια δεν μπορεί να δοθεί βεβιασμένα και με δόλιο τρόπο, υπό την πίεση της προεκλογικής περιόδου. Κατανοούμε την ανάγκη για την προσωρινή ύπαρξη τέτοιων εγκαταστάσεων, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης και διαβουλεύσεων με τον εκάστοτε δήμο και τους τοπικούς φορείς. Είναι άδικο να καλείται ο δήμος Αχαρνών να λύσει το πρόβλημα των μεταναστών της Αθήνας».
Το θέμα απασχόλησε εκτάκτως το χθεσινοβραδινό Περιφερειακό Συμβούλιο, στη διάρκεια του οποίου ο περιφερειάρχης Αττικής παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2007 από την τέως Νομαρχία και τη νυν Περιφέρεια για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού προβλήματος.
Ο Γιάννης Σγουρός επισήμανε ότι θα πρέπει να συνεχισθεί ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δήμου Αχαρνών για τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών με την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιούνται οι ανάγκες ασφάλειας και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
Σε σχέση με τις τοποθεσίες δημιουργίας των Κέντρων, εξήγησε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής να υποδείξουν χώρους. «Σήμερα έπρεπε να είναι εδώ μέσα 65 δήμαρχοι, αλλά ο καθένας θέλει να μη γίνει στον τόπο του. Ξαναλέω ότι ο διάλογος που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αχαρνών πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους δημάρχους και πρώτον από όλους το δήμαρχο Αθηναίων», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.
Στη σοβαρή καθυστέρηση διευθέτησης του θέματος των παράνομων αλλοδαπών σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της παράταξής του στη δημιουργία των Κέντρων.
Ο Ν. Βούτσης, εκ μέρους της παράταξης «Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο», σημείωσε ότι χρειάζεται άλλη στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος. Υπέρ μιας άλλης λογικής και ενός άλλου σχεδιασμού, αντίθετος στον πρόχειρο σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική – Οικολογική Απάντηση», Κ. Διάκος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου