Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Διαμάχη Χρυσοχοΐδη – Βορίδη για την Αμυγδαλέζα

O Mάκης Βορίδης 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:03 25/04/2012 πηγή : skai.gr


Διαμάχη ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη λειτουργία του πρώτου κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Ο υπουργός Υποδομών αρνήθηκε την εγκατάσταση των μεταναστών σε οικίσκους σεισμοπαθών που ανήκουν σε υπηρεσία δικαιοδοσίας του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι οι κ. Χρυσοχοΐδης και Μαγκριώτης τον παρέκαμψαν.


Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, έχει δώσει εντολή στην υπηρεσία αποκατάστασης σεισμοπλήκτων να μεταφερθούν τα λυόμενα -που ανήκουν στο υπουργείο Υποδομών- από την Αμυγδαλέζα σε χώρο στον Ασπρόπυργο.


Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαιώνει -μέσω του λογαριασμού του Twitter- ότι το κέντρο θα λειτουργήσει κανονικά.


Πάντως
, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Τετάρτης, είχε διαφορετική στάση της προηγούμενες ημέρες. Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε δώσει την συγκατάθεσή της για την αξιοποίηση των οικίσκων για τις «ανάγκες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είχε αναφέρει σε σχετικό ερώτημα ότι μπορεί να παραχωρήσει τους οικίσκους για 10 χρόνια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε μήνυμά του προς την έκτακτη γενική συνελευση της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αναφέρει ότι «τρώει τα σωθικά της πόλης η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Πρέπει να προχωρήσουμε στα κέντρα για να ανασάνει η Αθήνα».


Εντωμεταξύ, την Πέμπτη αρχίζουν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας όπου διαμένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου