Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΑΧΑΡΝΩΝ –ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ!

   πηγή : acharnorama.gr /10-04-12
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΑΧΑΡΝΩΝ –ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ!
Καθημερινά 1000, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, στους δρόμους, τις αλάνες και τα παραπήγματα του οικοδομικού τετραγώνου Λ. Δημοκρατίας – Μπόσδα – Αρτέμιδος - Μόρνου και Λ. Δημοκρατίας.
Εκτάκτως, το μεσημέρι της Κυριακής 8 Απριλίου 2012, πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου και του Προέδρου της Δημοτικής Φροντίδας Μιχάλη Βρεττό, όπου συνοδευμένοι από το Προεδρείο του Συλλόγου, είδαν δεκάδες χρήστες κάτω από τις ελιές και υπόστεγα και τους κατά δεκάδες νέους επισκέπτες χρήστες.
• Πρώτη διαπίστωση ο μεγάλος αριθμός χρηστών ηλικίας 17 έως 35 ετών.
• Δεύτερη ότι στην πλειοψηφία τους ήταν νεαρά κορίτσια,
• Τρίτον στον εικοσάλεπτο χρόνο παραμονή του Δημάρχου, μόνο από την οδό Βαρδουσίων, πέρασαν περίπου 80 χρήστες, και
• Τέταρτον το μεγάλο καταφύγιο χρηστών είναι στην κλειστή γέφυρα της Οδού Μόρνου με την Λ. Δημοκρατίας, ανάμεσα στα μπάζα και στα ερημωμένα σπίτια και χαλάσματα.
Υπήρξε άμεση επικοινωνία του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, όπου τον ενημέρωσε για την κατάσταση που διαπίστωσε ο ίδιος και ζήτησε την εκπόνηση και εφαρμογή μέτρων προστασίας και πρόληψης.
Οι χρήστες, συνεχίζουν ανενόχλητοι, παίρνουν ελεύθερα την δόση τους, στα σκαλοπάτια των κατοικιών των οδών Βαρδουσίων και Οδυσσέα Ελύτη και των πολυκατοικιών της Λ. Δημοκρατίας.
Συμπέρασμα : Η κατάσταση είναι άκρως απελπιστική και επικίνδυνη, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρο το Δήμο. Ο κίνδυνος εμφάνισης και εξάπλωσης θανατηφόρων λοιμωδών ασθενειών είναι υπαρκτός. Επιβάλλεται αμέσως να κηρυχθεί η περιοχή του Αγίου Δημητρίου σε Έκτακτη Ανάγκη και να εφαρμοστούν Έκτακτα μέτρα Προστασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου