Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Άνεργη μητέρα ζούσε εδώ και ένα μήνα χωρίς ρεύμα στο Κιλκίς


 Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2012 /kilkistoday


Μητέρα άνεργη με μικρό παιδί, εδώ κι ένα μήνα ζούσε χωρίς ρεύμα στην πόλη του Κιλκίς, καθώς η ΔΕΗ, λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού, είχε διακόψει τη σύνδεση της.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε συνεργασία με τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», έδωσε την λύση, φτάνοντας στην πόλη μας.

Σε πέντε λεπτά, τελείωσε αυτό που έπρεπε. Το αν άξιζε τον κόπο η όχι, να γίνουν τόσα χιλιόμετρα ή όχι;  Αν μπορούσε κάποιος να δεί το πρόσωπο της άνεργης μητέρας, όταν είδε το φως στο σπίτι, θα καταλάβαινε. Αν και με αυτήν την πρακτική κίνηση ένας ακόμη συμπολίτης μας, δεν αισθάνεται μόνος, κατάμονος και ανυπεράσπιστος στην έρημο της κοινωνίας μας, ναι.
Παραάξιζε τον κόπο.

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε η μητέρα από το Κιλκίς:

«Προς το Κίνημα Δε Πληρώνω

Κυρίες και κύριοι του Κινήματος καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ε...
Είμαι διαζευμένη μητέρα με ένα κοριτσάκι 6 χρονών. Κατοικώ μόνιμα στη πόλη του Κιλκίς. Εδώ και 2 βδομάδες η ΔΕΗ μου έχει κόψει το ρεύμα για χρέος που κοντεύει τα 3000 Ευρώ.
Το φαινόμενο μάλιστα στο Κιλκίς έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις και η έξαρση του έχει αφήσει χωρίς ρεύμα περίπου 1000 σπίτια. Εγώ, άνεργη για σχεδόν δύο χρόνια, εργάζομαι εδώ και 4 μήνες σε πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς στα φορτηγά (σκουπιδιάρικο). Μόλις πριν 15 μέρες μου επιδίκασε το δικαστήριο 200 ευρώ διατροφή. Ενώ ήδη είχα αρχίσει να πληρώνω 300-300 ευρώ από τη μέρα που έπιασα δουλειά και πληρώθηκα, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ δε κάνουν πίσω. Μου είναι αδύνατο να μεγαλώσω ένα παιδί αυτής της ηλικίας χωρίς ρεύμα....Κοντεύω να τρελαθώ. Σκέφτομαι να πάω να τους το αφήσω στο γκισέ να μου το μεγαλώσουν αυτοί και να πάω να φουντάρω... με έχουν φτάσει στην απελπισία..... Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Και ένα μήνυμα εμψύχωσης θα το δω σαν βοήθεια..... δεν έχω κανέναν και ακόμη και ο πρώην σύζυγος μου είναι ουσιαστικά απών... Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση του προβλήματος μου. Να είστε πάντα καλά. Αυτό που κάνετε σε τόσους συνανθρώπους μας αγγίζει τα όρια της Αγιοσύνης. Το μήνυμα αυτό σας το στέλνω από το λογαριασμό ενός γνωστού καθώς .... που χρήματα για ίντερνετ... πού ρεύμα για υπολογιστή.... Αν και εφόσον θέλετε απαντήστε μου ελεύθερα σε αυτό το μέιλ.»

Πηγή: ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου