Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

18ΧΡΟΝΗ ΠΑΤΗΣΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΥΡΙΓΓΑ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΧΑΡΝΩΝ!

Πάτησε μία σύριγγα με αποτέλεσμα έξι μήνες τώρα να την πηγαινοφέρνουν οι γονείς της σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί αν έχει ή όχι μολυνθεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια, , υπατίτδα κλπ. Ο λόγος για ένα 18χρονο κορίτσι που το μόνο «λάθος» του ήταν να φορέσει πέδιλα και να ζει στην συνοικία του Αγίου Δημητρίου στις Αχαρνές! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Η 18χρονη ζει λίγα μέτρα μόλις από το εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου. Πίσω ακριβώς από το ιερό ο πατέρας της παρκάρει, τις περισσότερες φορές, το ΙΧ αμάξι του κάτι που κάνουν κι άλλοι γείτονες. Μία συνήθεια που όμως οι τοξικομανείς ,που συρρέουν κυριολεκτικά κατά δεκάδες καθημερινά, γνωρίζουν με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν τους καθρέπτες των ΙΧ για να κάνουν την «πολυπόθητη» ένεση στο λαιμό τους, αφού πλέον ακόμη και οι φλέβες τους έχουν εγκαταλείψει.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στην περίπτωση της 18χρονης κάποιος τοξικομανείς προμηθεύτηκε την δόση του λίγα μέτρα πιο κάτω, εκεί που το εμπόριο «λευκού θανάτου» καλάκρατεί, έκανε την χρήση του, πέταξε την σύριγγα και όταν η κοπέλα χρειάστηκε να επιβιβαστεί στο αμάξι πάτησε την «επικίνδυνη» σύριγγα!
«Επί έξι μήνες πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο Γενηματάς, κάνοντας εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν η κόρη μου έχει μολυνθεί από κάποιο νόσημα, AIDS, υπατίτιδα κλπ.Περάσαμε κυριολεκτικά έναν εφιάλτη. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που μέχρι σήμερα το παιδί δεν διαπιστώθηκε να έχει κάτι. Ωστόσο, αν και οι εξετέσεις πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα εξάμηνο εμείς θα τις ξανακάνουμε και στο τέλος του χρόνου για να είμαστε 100% σίγουροι πως δεν έχει προσληφθεί» δήλωσε στο ACHARNORAMA η κ. Πελαγία Νικολάου, μητέρα της 18χρονης που τρυπήθηκε κατά λάθος από σύριγγα τοξικομανή. Το συμπέρασμα, δυστυχώς, στην όλη ιστορία που σας διηγηθήκαμε ωστόσο είναι πως οι κάτοικοι του Αγ. Δημητρίου παίζουν καθημερινά την ζωή τους «κορώνα ή γράμματα».
Δεν είναι η πρώτη φορά, όπως δηλώνουν και στο ACHARNORAMA που βρίσκουν πεταμένες, χρησιμοποιημένες σύριγγες στο δρόμο, ενώ δεν είναι και η πρώτη φορά που προσπαθούν να της αποφύγουν τα παιδιά τους, ώστε να μην τις πατήσουν.
Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ο κώδωνας κινδύνου έχει χτυπήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οι χρήστες που φτάνουν στην περιοχή είτε μέσω του Προαστιακού, είτε με τα αστικά λεοφωρεία έχουν μετατρέψει την κατά τα άλλα όμορφη συνοικία του Αγ. Δημητρίου, σε γειτονιά των ζόμπι! Ο κίνδυνος για τους κατοίκους είναι τεράστιος!
Μία κίνηση που, όπως μας δήλωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι έχει βοηθήσει στην μείωση των χρηστών που περνούν πίσω από τον Ιερό Ναό, είναι η τοποθέτηση συρματοπλέγματος που έγινε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιώτη Γκίκα, Προέδρου του Συμβουλίου Εγκληματικότητας.
«Έχουμε δει μείωση από την ημέρα που τοποθετήθηκαν τα συρματοπλέγματα στις γραμμές του τρένου, φυσικά βρίσκουν τρόπο να φτάσουν στους προμηθευτές τους, όμως τις τελευταίες ημέρες δεν παιρνούν όλες αυτές οι στρατιές πίσω από το Ιερό Ναό και τα σπίτια μας» δήλωσε η κ. Νικολάου.

πηγή : acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου