Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια Έρχαρτ

Η πιλότος εξαφανίστηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το 1937


Φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια ΈρχαρτΠροσπαθώντας να ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια Έρχαρτ, της πιλότου που εξαφανίστηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό το 1937, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο της Γης, ερευνητές ξεκινούν την Τρίτη μια νέα αποστολή προκειμένου να αναζητήσουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της.

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση της Έρχαρτ, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι κατά τη διάρκεια της 10ημερης αποστολής θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διαλεύκανση ενός από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του 20ού αιώνα.


Πρόσφατα στοιχεία οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η Έρχαρτ και ο πλοηγός του αεροσκάφους, Φρεντ Νούναν, κατέληξαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.


Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει την Τρίτη από τη Χαβάη για ένα ταξίδι 2900 χιλιομέτρων με προορισμό το νησί Νικουμαρόρο και οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η επιχείρηση θα στεφθεί, αυτή τη φορά, με επιτυχία.


Χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αρχικά να χαρτογραφήσουν τον πυθμένα της θάλασσας και στη συνέχεια να ξεκινήσουν την αναζήτηση για στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να διαλευκάνουν το γρίφο της εξαφάνισης της πιο διάσημης γυναίκας πιλότου στην ιστορία.
πηγή : tovima.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου