Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών με τον Σωτήρη Ντούρο

Θετική ήταν η ανταπόκριση που βρήκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαρνών στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών.Σημείο αιχμής ήταν η διάθεση των ήδη κατανεμημένων από τη δημοτική επιτροπή παιδείας επισκευαστικών (ΣΑΤΑ), επειδή οι σχολικές επιτροπές έχουν πληρώσει τα λειτουργικά για τις συντηρήσεις των σχολείων με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτουν, ελάχιστα χρήματα για την λειτουργία των σχολείων.
Παράλληλα, η Ένωση έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην στελέχωση των επιτροπών με το κατάλληλο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό καθώς εκκρεμεί από την περσινή χρονιά η δημιουργία κλιμακίου τεχνικών διαφόρων ειδικοτήτων που να χρησιμοποιούνται άμεσα από τις Σχολικές Επιτροπές στα σχολεία προς αποκατάσταση των ζημιών.
Κατέθεσε, μάλιστα, αναλυτικά ανά σχολική μονάδα προτάσεις βελτιώσεων επισκευών-συντηρήσεων και απαίτησε τη δημιουργία μητρώου ηλεκτρονικής παρακολούθησης κάθε σχολικής μονάδας. Στη συνάντηση τα μέλη της Ένωσης έκαναν σαφές ότι θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις στο νευραλγικό και ευαίσθητο τομέα της Παιδείας.
Στα θέματα άμεσης προτεραιότητας η Ένωση έθεσε:
1. Την καθιέρωση δύο Δημοτικών Συμβουλίων με θέμα την παιδεία. (Αρχή και τέλος κάθε σχολικής περιόδου)
2. Τη δημιουργία διαδημοτικής επιτροπής παιδείας, όπως έχει αποφασιστεί σε δημοτικό συμβούλιο του 2011, για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν στα Σχολεία του Δήμου. Η επιτροπή αυτή δεν έχει ακόμα συσταθεί ενώ θα μπορούσε να διεκδικήσει άμεσα από το υπουργείο την έκτακτη επιχορήγηση για το 2012 και να εισηγηθεί πάγια αύξηση της κρατικής επιχορήγησης.
3. Για το σχολικό έτος 2011 μπήκαν στα ταμεία του Δήμου για λειτουργικά έξοδα των σχολείων 662.549,14 € και για το 2012 μέχρι στιγμής 265.339,26 €, με τάσεις περαιτέρω περικοπών. Είναι ολοφάνερο ότι δεν φτάνουν ούτε για την βασική και στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων.
4. Την έγκριση στον προϋπολογισμό του δήμου ειδικού κονδυλίου για τα σχολεία (συμπληρωματικά των πιστώσεων περιφέρειας) που θα σχετίζεται όχι μόνο με την λειτουργία και συντήρηση αλλά με εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, εκδρομές, κατασκηνώσεις κλπ.
5. Την εξεύρεση και αξιοποίηση προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργειακή αναβάθμιση σε όλα τα σχολικά κτίρια άνω της 15ετίας, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων , θερμομόνωση, φωτοβολταικά κλπ. Επίσης επιβάλλεται η σύνδεση των σχ. Μονάδων με φυσικό αέριο όπου αυτό περνά και είναι εφικτό.
6. Τη συντήρηση των σχολείων .
7. Την φύλαξη σχολείων σε 24ωρη βάση, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.
Επιπλέον, τα μέλη της Ένωσης πρότειναν την άμεση τοποθέτηση συστήματος συναγερμού σε όλο το σχολείο και όχι σε μεμονωμένες αίθουσες, όπως και την ύπαρξη ενιαίου κέντρου παρακολούθησης συναγερμών όλο το 24ωρο με σκοπό την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, σε κάθε ενεργοποίηση συναγερμού.
Επίσης, ζήτησαν την τοποθέτηση φυλάκων ιδιαίτερα τη νύχτα και το άνοιγμα των προαυλίων στη γειτονιά έτσι τα σχολεία να γίνουν χώροι άθλησης για τα παιδιά μας. Τέλος, η Ένωση γονέων έθεσε, για μια ακόμη φορά, επί τάπητος την ίδρυση και κατασκευή των 9ο , 18ο , 19ο , 21ο δημοτικών σχολείων Αχαρνών και 3ο νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων και σημείωσε την ανάγκη ίδρυσης νέων σχολείων στο Ολυμπιακό Χωριό, στη Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Κόκκινο Μύλο, Χαραυγή , Αγ. Άννα, Λαθέας, Αγ. Πέτρος. κλπ.
Απομένει ν ‘ αποδειχθεί ότι το καλό κλίμα της συνάντησης και η ανταπόκριση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θα μετουσιωθούν σε πράξεις και δράσεις προς το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής.

πηγή : doxthi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου