Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ερευνα για τις πλαστές βεβαιώσεις

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΖΗΤΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του «Εθνους». Ερευνα για το θέμα διέταξε ο Κ. Αρβανιτόπουλος


Ερευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας, τα οποία πούλαγε κύκλωμα που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ., διέταξε το υπουργείο Παιδείας μετά το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού, κ. Αρβανιτόπουλου, ζητήθηκε πλήρης ενημέρωση από τον Ειδικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, το υπουργείο θα μελετήσει το ζήτημα των πιστοποιητικών δυσλεξίας, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και τις εξελίξεις στην παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους» για το κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας
Το χτεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Εθνους» για το κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας
Εκπαιδευτικοί πάντως αλλά και γονείς που επικοινώνησαν με το «Εθνος», χαρακτηρίζουν την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά για τη δυσλεξία ως «παλιά ιστορία», ενώ καθηγητές τονίζουν ότι πρέπει να γίνουν πολλές βελτιώσεις στον νόμο που προβλέπει το ειδικό καθεστώς εξέτασης των παιδιών με προβλήματα δυσλεξίας καθώς και στα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται, ώστε να μην μπορούν να επεμβαίνουν διάφοροι «επιτήδειοι».
Στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών φέρονται να έχουν εμπλακεί και τρεις υπάλληλοι των νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης και Σισμανόγλειο. Σχετικά με το θέμα σε ανακοινώσεις προέβη και το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, τονίζοντας ότι η διοίκηση καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Tο δυσάρεστο από την έρευνα που διεξήχθη από την Οικονομική Αστυνομία πέραν της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία που φαίνεται να συνδέουν δύο εν ενεργεία υπαλλήλους του Παίδων Πεντέλης.
Η Διοίκηση έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και που υπηρετούν στο νοσοκομείο καθώς και τις παραβατικές συμπεριφορές τους και στη συνέχεια να προβεί στις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.
Αναλογιζόμενοι τη σοβαρότητα του περιστατικού, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σωρεία περιπτώσεων εξαπάτησης του κράτους και της κοινωνίας που προσπαθεί με ευεργετικές διατάξεις να προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε συνανθρώπους μας, καταδικάζουμε κατηγορηματικά τα φαινόμενα αυτά και πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα τιμωρήσει παραδειγματικά όσους αποδειχθούν ένοχοι».
ΝΙΚΟΛ. ΤΡΙΓΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου