Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Διακρίσεις για 5 ελληνικά πανεπιστήμια

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 200 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Πέντε ελληνικά πανεπιστήμια πλασαρίστηκαν ανάμεσα στα κορυφαία 200 του κόσμου στους διεθνείς πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων και, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας, «τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας θα πρέπει να είναι υπερήφανα για τις επιδόσεις τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».
Το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, της Πάτρας, το Αριστοτέλειο και το Οικονομικό Αθηνών κατέχουν εξέχουσα θέση στους διεθνείς πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα, μια παγκόσμια έρευνα η οποία συγκρίνει τα πανεπιστήμια σε 29 κλάδους ανά ειδικότητα.
Στα 5 ελληνικά πανεπιστήμια το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καταλαμβάνει την πιο περίοπτη θέση στις κατατάξεις ανάμεσα στα κορυφαία 200 σε πέντε ειδικότητες: στατιστική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, μηχανική και χημική. Το Πανεπιστήμιο Αθήνας στη γεωγραφία, το Αριστοτέλειο στη μηχανική και την εκπαίδευση, το Πατρών στη μηχανική και τη χημεία και το Οικονομικό στη λογιστική και τη χρηματοοικονομική.
  
50.000 απαντήσεις
Οι πίνακες κατάταξης δημοσιεύτηκαν προχθές στην ιστοσελίδα www.topuniversities.com και περιέχουν πάνω από 600 πανεπιστήμια από 27 χώρες.
Με πάνω από 50.000 απαντήσεις από ακαδημαϊκούς και εργοδότες, η έρευνα για τα πανεπιστήμια της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Φέτος στην έρευνα εντάσσονται και τρεις νέες ειδικότητες, επικοινωνία και ΜΜΕ, εκπαίδευση και φαρμακευτική και φαρμακολογία.
Οπως αναφέρει ο οργανισμός, που έκανε την έρευνα, η μεθοδολογία πίσω από καθεμία από τις κατατάξεις των 29 ειδικοτήτων βασίζεται στη φήμη των ακαδημαϊκών, τη φήμη των εργοδοτών και στις αναφορές των διπλωματικών εργασιών.
Η στάθμιση του κάθε κριτηρίου ποικίλλει ανάλογα με τον τομέα ειδικότητας. 
Για την πλήρη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα, επισκεφθείτε www.topuniversities.com.

πηγή : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου