Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Χάλκινο μετάλλιο στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα για τον Αλέξανδρο Μουσάτωβ

Μια ακόμη επιτυχία, μεταφρασμένη σε χάλκινο μετάλλιο, σημείωσε ο Αλέξανδρος Μουσάτωβ, τελειόφοιτος του 4ου λυκείου Αχαρνών και κάτοικος της συνοικίας του Αγίου Πέτρου. Ο Αλέξανδρος ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διακριθεί σε διεθνείς μαθηματικούς αγώνες, κατάφερε να αποσπάσει το χάλκινο στην 53η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Δ.Μ.Ο.), που διοργανώθηκε στην πόλη Mar del Plata της Αργεντινής από 4 έως 16 Ιουλίου 2012. Υπενθυμίζεται ότι ο ΑΛέξανδρος με τις επιτυχίες του, κέρδισε υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Γιέιλ των Η.Π.Α κάνοντας περήφανους τους γονείς και την πόλη του.
Οι διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών απ' όλο τον κόσμο.Η χώρα μας συμμετείχε με ομάδα έξι μαθητών, που όλοι διακρίθηκαν.
Οι μαθητές με όπλο τους το μεγάλο ταλέντο τους στα μαθηματικά συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, δικαιώνοντας το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που προετοιμάζει και υποστηρίζει τις προσπάθειες αυτών των μαθητών πάντα σε εθελοντική βάση.
Τους μαθητές συνόδεψαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Ανάργυρος Φελλούρης και ο Μαθηματικός κ. Ευάγγελος Ζώτος. Οι διαγωνισμοί, καθώς και άλλες δραστηριότητες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας χρηματοδοτούνται από το 2010 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Μετάλλια:
Λώλας Παναγιώτης  Χρυσό Μετάλλιο
Δημάκης Παναγιώτης  Αργυρό Μετάλλιο
Μουσάτωβ Αλέξανδρος Χάλκινο Μετάλλιο
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας Χάλκινο Μετάλλιο
Τσίνας Κωνσταντίνος Χάλκινο Μετάλλιο
Τσαμπασίδης Ζαχαρίας Εύφημη Μνεία


πηγή : doxthi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου