Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Γ.ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ:Υπέρ της παρουσίας ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: 

Υπέρ της παρουσίας ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας που θα στηρίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση τάχθηκε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Κατ’ εξοχήν στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
Για την υπουργοποίησή του, ο κ. Μπαμπινιώτης είπε: «Βρέθηκα για αυτό το διάστημα σε αυτήν τη θέση, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω σε πολλά συγκεκριμένα θέματα, να ξεπεράσουμε αντιθέσεις, να υπάρξει ηρεμία και να προχωρήσουμε», ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του «στρατευμένο» στα θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση: «Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα, γιατί μπαίνοντας στο υπουργείο ξέρω τί σημαίνει εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, δηλαδή έχω γνώση των θεμάτων στην ουσία τους».
Στις προτεραιότητες του υπουργού Παιδείας είναι η νέα μορφή που θα πρέπει να έχει το Λύκειο, η αλλαγή στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων. «Δεν θα ήθελα να μιλήσω τόσο για αλλαγή όσο για εισαγωγή και προώθηση ενός μεγάλου θέματος, εάν έχω το χρόνο να το περάσω και αναφέρομαι στο νέο Λύκειο, σε μια άλλη μορφή Λυκείου, που θα αποκαταστήσει το μορφωτικό του ρόλο και θα το αποσπάσει από τον φροντιστηριακό και απαξιωμένο χαρακτήρα του ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στο σχολείο και να ανέβει ο δάσκαλος. Αυτό είναι όραμα. Το έχω δουλεψει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Δουλεύτηκε και εδώ επί υπουργείας της κ. Διαμαντοπούλου και βεβαίως μια αλλαγή στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια για ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα». Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της έκδοσης των διδακτικών βιβλίων, ανακοίνωσε ότι στις 4 Μαΐου ξεκινά η εκτύπωσή τους, ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βρίσκονται στα σχολεία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου