Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΠΟΤΑ & ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ


ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ ΚΑΠΟΤΑ&ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

Η Πολιτεία κωφεύει στις εκκλήσεις των κατοίκων της πόλης, αλλά και της Δημοτικής Αρχής για ΑΜΕΣΟ «ξήλωμα» των δύο τελευταίων, αλλά «δύσκολων» καταυλισμών σεισμοπλήκτων που βρίσκονται στην πόλη!
Καταυλισμός ΚΑΠΟΤΑ και «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» είναι οι δύο καταυλισμοί που έχουν κυριολεκτικά ριζώσει στην πόλη μας από το 1999, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό. Δυστυχώς από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Αυτά τα κοντέινερ τότε στέγασαν οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους μέσα σε λίγα λεπτά, πολλοί έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα συντρίμμια, σήμερα οι ίδιοι οικίσκοι στεγάζουν κυρίως οικογένεις από την πρώην Σοβιετική Ένωση που πληρώνουν ενοίκιο σε κάποιους «εξυπνάκηδες»!
Δυστυχώς, όμως η αλήθεια δεν κρύβεται σ’αυτό που απλά φαίνεται. Οι δύο καταυλισμοί αποτελούν ένα γκέτο. Πως αποδεικνύεται αυτό; Το μεγαλύτερο ποσοστό συλλήψεων εγκληματικών στοιχείων τα τελευταία χρόνια από την Αστυνομία έχει πραγματοποιήθει μέσα στους Καταυλισμούς.
Είναι πλέον κοινό μυστικό πως κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στους καταυλισμούς αν δεν ... πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις! Ακόμη και η Αστυνομία μόνο με οργανωμένες επιχειρήσεις μπαίνει στους Καταυλισμούς.
Τι είναι αυτό όμως που μας πείθει πως η Πολιτεία θέλει αυτούς τους καταυλισμούς στην πόλη με αποτέλεσμα να μετατρέπει τις Αχαρνές για άλλη μία φορά σε «Πίσω Αυλή της Αττικής»; Φυσικά η απόφαση που έδωσε στην δημοσιότητα ο Δήμαρχος κ.Ντούρος στην οποία αναφέρετε πως ενώ όλα ήταν έτοιμα, οι κάτοικοι του Καταυλισμού ΆΞΙΟΝ ΕΣΤΙ είχαν ενημερωθεί για την απομάκρυνσή τους, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων ΑΝΕΒΑΛΕ την απομάκρυνή τους για τους εξής (γελοίους κατ΄εμάς!) λόγους:
1. Την εορτή του Πάσχα που συμπίπτει χρονιά με τις ταχθείσες ημερομηνίες εκκένωσης του καταυλισμού (Να ενημερώσουμε πως η εκκένωση θα γινόταν στις 24 Μαρτίου!!!)
2. Τις αντιδράσεις κατοίκων του καταυλισμού που ζητούν περισσότερο χρόνο για να μεταφέρουν τις οικοσυσκευές τους (ΕΛΕΟΣ είχαν 13 χρόνια μπροστά τους! Αλλά και τουλάχιστον 4 μήνες από την τελευταία ειδοποίηση)
3. Τις παρατεινόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δυσχεραίνουν την εκκένωση του καταυλισμού (Σήμερα μόνο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 βαθμούς!)
Όπως αντιλαμβάνεστε η Πολιτεία απλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παίζοντας ταυτόχρονα με τα νεύρα και την υπομονή όλης της πόλης των Αχαρνών. Η υποβάθμιση πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ και ΌΧΙ μετά τις εκλογές...
Το ACHARNORAMA έχει καλύψει μέσα στα 2 χρόνια λειτουργίας του δεκάδες παραβατικές συμπεριφορές στους συγκεκριμένους Καταυλισμούς. Ενισχύουμε το ρεπορτάζ μας με δύο βίντεο που τραβήχτηκαν το 2003 και το 2008 και όμως μοιάζει σαν να μην πέρασε μία μέρα... 

πηγή : acharnorama.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου