Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μην πιέζετε τα παιδιά για ετσιθελικές συγνώμες

πηγή : attikanea.blogspot.com

Foto Fausta

Προς όλους αυτούς που τα έβαλαν με τα παιδιά που είχαν το θάρρος να εκφράσουν την αγανάκτηση τους έναντι σε αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους άξιους να κάθονται σε εξέδρες και να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια.

Αναρωτηθήκατε κύριοι γιατί αυτά τα παιδιά προέβησαν σε αυτή την πράξη; Τι είναι αυτό που τους έδωσε την δύναμη αν και γνώριζαν ότι θα τιμωρηθούν να σηκώσουν το χέρι τους να ανοίξουν την παλάμη τους  και να σας την δείξουν;

Μήπως το ότι βλέπουν τους γονείς τους να υποφέρουν μέσα στο σπίτι, ότι δεν μπορούν να τους προσφέρουν σε πολλές των περιπτώσεων ούτε τα βασικά πλέον; Μήπως ότι πολλά απ’ αυτά τα παιδιά ξέρουν ότι τελειώνοντας το λύκειο τελειώνει και η εκπαίδευσή τους ; Μήπως γιατί οι γονείς δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν για την «δωρεάν παιδεία» ; Μήπως γιατί ξέρουν ότι σε λίγο και αυτά θα προστεθούν στην μεγάλη λίστα των ανέργων; Μήπως γιατί αν είναι τυχερά και βρουν δουλειά θα πληρώνονται με 500 ευρώ; Μήπως γιατί βλέπουν να ξεπουλάνε την χώρα του; Μήπως γιατί έβλεπαν παντού γύρω τους αστυνομικούς και κάγκελα και όχι τους γονείς , τους φίλους, τους συγγενείς;

Κανείς σας δεν μπήκε στην διαδικασία να έρθει στην θέση αυτών των παιδιών και να δείτε πως νιώθουν. Παρά το μόνο που ξέρετε και απαιτείτε εκβιάζοντας τα είναι να σας ζητήσουν συγνώμη.

Να σας ζητήσουν συγνώμη γιατί;
Επειδή αντί να είστε στο πλάι τους είστε απέναντι;
Επειδή αντί να τα στηρίξετε επιθυμείτε την τιμωρία τους;
Επειδή αντί να περιφρουρήσετε το μέλλον τους το παραδώσατε αμαχητί;

Είναι αν μη τι άλλο εγωιστικό εκ μέρους όλων αυτών που ζητούν την τιμωρία αυτών των παιδιών. Και είναι εγωιστικό γιατί δεν μπορούν να δουν πέρα από το εγώ τους τίποτε άλλο. Αν έβλεπαν το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ θα συνειδητοποιούσαν ότι αυτά τα παιδιά δεν φασκέλωσαν τον Γιώργο, τον Κώστα, τον Μάκη, τον Σάκη , που καθόταν στην εξέδρα αλλά την εξουσία.
Την εξουσία που κατέστρεψε το μέλλον τους.

Πάψτε  λοιπόν να είστε υποκριτές και αφήστε ήσυχα τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτε και μην ζητάτε την υποταγή τους, υποταχθείτε εσείς έστω και τώρα στα δικά τους συμφέροντα και παλέψτε με τις όποιες δυνάμεις έχει ο καθένας γι’ αυτά.

Μην πιέζετε τα παιδιά για ετσιθελικές συγνώμες. 

Αν κάποιος οφείλει να πει μια συγνώμη, σίγουρα δεν είναι τα παιδιά, αλλά όλοι εμείς που υποθηκεύσαμε το μέλλον τους και τους παραδίδουμε μια υποδουλωμένη κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου