Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΟΚ! ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ & ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΡΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑ ΑΣΕΛΓΕΙΑ


Ημ/νία: 08/03/12

ΣΟΚ! Έχει προκαλέσει στην κοινωνία των Αχαρνών, αλλά κυρίως στην γειτονιά των Άνω Αχαρνών, η είδηση πως ο Αρχιμανδρίτης Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης, Θεόκλητος Ρενέσης συνελήφθη μετά από κατηγορίες ασέλγειας σε νεαρά αγόρια. Τις κατηγορίες βαραίνουν τα στοιχεία που έρχονται ώρα με την ώρα στην δημοσιότητα, όπως το γεγονός πως ασελγούσε ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση.

Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών, αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες. Οι γονείς των θυμάτων προσήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών όπου κατήγγειλαν πως ο Αρχιμανδρίτης επιδίδεται σε ασελγείς πράξεις επάνω στα παιδιά τους. Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι, καθώς στην τοπική κοινωνία ο κατηγορούμενος ιερέας είχε τη φήμη ενός φιλήσυχου και θεοσεβούμενου προσώπου.
Θορυβημένοι οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν σε έρευνα για τις ημέρες και τα έργα του Αρχιμανδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αρχική καταγγελία, την έκανε ένας 28χρονος άνδρας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, κατέθεσαν για τις ασελγείς ενέργειες του Ρενέση.
Ύστερα από έρευνες ημερών οι Αστυνομικοί του Τ.Α. Αχαρνών πείστηκαν πως κάτι ύποπτο συμβαίνει με τον συγκεκριμένο Εφημέριο του Ι.Ν.Αγ. Κων/νου & Ελένη. Γι’αυτό προχώρησαν άμεσα σε αστυνομική έρευνα στοσπίτι του ιερέα, όπου βρέθηκαν δεκάδες DVD με πορνογραφικό υλικό που πρωταγωνισταν ανήλικα παιδιά, καθώς και διάφορες αισχρές φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κληρικός ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανηλίκων, 11 και 15 ετών, καθώς και ενός 19χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα.
Ενήμερος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του zougla.gr φαίνεται να ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως Αθηναγόρας
Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.
Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν. Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.
Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.
Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.
Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.
Το ρεπορτάζ του zougla επιβεβαιώθηκε πλήρως την περασμένη Κυριακή της Ορθοδοξίας, όταν ο εν λόγο Ιερέας λειτούργησε κανονικά, αυτή την φορά στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στην συνοικία της Χαραυγής Αχαρνών, δηλώνοντας στους πιστούς πως από εκείνη την ημέρα κι έπειτα θα συνλειτουργεί στην συγκεκριμένη εκκλησία με τον Εφημέριο.
πηγή : acharnorama.gr

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Θεέ μου, πως καταντήσαμε έτσι?
Σε κανέναν δεν πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη πια.
Αναρωτιέμαι σε τι κόσμο θα ζήσουν τα παιδιά μας.
Πως έφτασε η κοινωνία μας σ' αυτό το σημείο?

Ελένη Μότσια (Πρόεδρος Δ.Σ.)

Δημοσίευση σχολίου